Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Progeszteron hiány! Akinek...

Progeszteron hiány! Akinek volt ilyen segítene?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eddig minden rendben volt a menstruációmmal, peteérés középidőben, nyák rendben.

Júniusban volt egy méhen kívülim, de abban a hónapban és júliusban is rendben megjött. Peteérés júliusban és augusztusban csúszott 3-4 napot, de volt, mert hőm emelkedett, nyák megszűnt. Most szeptemberben kb. középidőben volt ismét. Doki azt mondta ne aggódjak, helyreáll. Ez ok is. Másnál, hogy volt?

De a gondom, hogy augusztusban és szeptemberben menszi előtt kb. 2-3 nappal elkezdtem barnázni. Ez utalhat progeszteron hiányra? Ha igen erre a vérvételre csak nőgyógyász adhat beutalót? Hányadik napon veszik le? Eredmény milyen gyorsan van? Amíg nincs vérvétel, nem is adnak gyógyszert akkor sem, ha az első babámnál is kellett progeszteronpótlás?

Bocs a sok kérdésért, köszönöm, hogy elolvastad!

2016. szept. 25. 08:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyire vagy anyagilag "elengedve", én magánba nézettem progeszteront. Ovuteszt pozitív, és első negatív naphoz képesti 7. nap kell menni. Fix ciklus esetén várható menzesz előtti 7. napon. Nekem 2200 Ft volt, szerintem nem ér ennyit kivárni nőgyógyászaton a sort, és hisztizni. Amikor teherbe estem, rögtön kaptam emiatt progit.

21 hkm

2016. szept. 25. 09:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem is kellett progi potlás babánál, sajnos elment:( a mütét óta mindig barnázok előtte:( nekem az Inofolicot mondta a odki hogy azt igyam reggel este, n a Róbert Károlyban csináltam vérvételt (teljes hormonsor) 3. és 21. napon bazi drága volt ( kb 40ezer), egyszerübb ha tb alapon elmész legalább ingyen van.

De amugy hozzá kell tennem hogy 21. napon 40 nmol volt a progi ami nagyon jo és mégis barnázom mindig uh nem feltétlenül ez a baj sajnos :( lasabban válik le a méhnyálkahárnya, és a vér ilyenkor a hüvelyben megalvad, ezért lesz barna, ennek az oka mástol is lehet, nálam nem találtak gondot és mondom ezért adta az inofolicot.

2016. szept. 25. 13:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a vérvétel nem ad precíz eredményt, mert ha vérből mérik a progeszteront, akkor a szabad és a kötött molekulák is benne vannak. Pedig hormonaktivitásra csak a szabad hormonok képesek, így azoknak a számát kellene megtudni. Ezt azonban csak nyálból lehet. Ilyen tesztet alig végeznek pár helyen, és mocskosul drágán. Szóval ha a véreredmény alapján nagyjából okésnak tűnik a dolog, attól még nem biztos, hogy tényleg az.

A több évtizede kifejlesztett és használt, idejétmúlt szintetikus hormonok helyett pedig sokkal humánusabb a természetes, növényi progeszteron. Én most azt használom (krém).

2016. nov. 18. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!