Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Van köztetek olyan aki a kora...

Van köztetek olyan aki a kora vagy más okok miatt nem akarta kivarni az 1 évet és hamarabb ment segítséget kérni vagy kivizsgálásra?

Figyelt kérdés
2016. jún. 16. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit más, de vetélés után kivizsgáltattuk magunkat. Pedig "csak egy", mondta mindenki és azt is, hogy várjunk. Én 27 voltam, a férjem 36, a munkahelyem szempontjából ideális volt akkor a gyerekvállalás, és nagyon akartuk is és nem kockáztathattam még egy vetélést. Szerintem az ember (a te esetedre is igaz ez) legyen egészségtudatos, és tegyen meg mindent. A véletlen mindig ott van, hogy miért nem sikerül nektek a baba, de amit ki lehet zárni, azt ki kell!

Így meg akartam mindent tenni érte, hogy legyen gyerek, nem csak várni. 2 hónap alatt lement a kivizsgálás, kiderült a para és a következő hónapban már terhes lettem. Ezt egészségesen kiviseltem.

2016. jún. 16. 09:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Jelen. 4 hónappal az akciózós hónap előtt.. Az elég korai, nem?:) Mondjuk nekem volt a listàn Pcos meg IR, ezért tudni is akartam, hogy ki a helyzet, és nagyon jól tettem, mert így derült ki a pajzsmirigy alulműködés, amit így pont időben lehetett kezelni.

Anyukám azt mesèlte, hogy abban az időben, mikor apuval gyereket vállaltak az volt a szokás, hogy előre elmentek magukat sokan kivizsgáltatni, az orvos is javasolta, ez is hozzá tartozott a családtervezéshez.

Ha vártam volna, nekem is ki tudja, mikor jön össze.

2016. jún. 16. 10:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Talán én is.

19 évesen egyszer csak kimaradt 2 vérzésem is egymás után, miközben előtte szabályos ciklusom volt. Akkor kiderült, hogy mi a gond, a 3-4 hónap alatt a vérzésem visszajött, de nem lett szabályos. Nődoki mondta, hogy menjek endodokihoz. Első endodoki szerint kutya bajom. Aztán elmentem máshoz, évekig jártam egy elvileg jó endokrinológushoz, aki ugyan csomó hormonvizsgálatot elvégeztetett, de mindig azt mondta, hogy rendben van minden, miközben rengetek hormonom volt referenciaértéken kívül és a vérzésem is szabálytalan volt továbbra is. Aztán voltam megint nődokinál is, ő állította, hogy endokrin oka van a panaszaimnak/tüneteimnek, az endokrinológus meg ugye azt, hogy hülye a nőgyógyász és rendben van minden. Aztán mondtam neki most januárban, hogy lassan aktuális lenne a babatéma, én nem gondolom, hogy rendben van minden. Ő hajtotta, hogy de. Márciusban szóltam neki, hogy a nődoki szerint nem fogok tudni így teherbe esni, úgyhogy kezdjen már velem valamit, mert nyáron belevágnánk a babaprojektbe, de az endometriumom a szarral egyenlő (akkor már túl voltam egy abrasion-szövettanon is). Erre kiakadt, hogy megmondta már, hogy semmi akadálya nincs a teherbeesésemnek. Na, itt mentem máshoz, még idén, márciusban. Közben 25 éves lettem, 6 évig gyakorlatilag semmi nem történt.

Szerintem ha aggódsz akár a korod miatt, akár más miatt, menj nyugodtan kivizsgálásra, mert a megfelelő orvost sem egyszerű megtalálni. Most úgy tűnik, rendeződik a ciklusom, ráadásul viszonylag triviális oka volt a panaszaimnak.

Még egyelőre védekezünk, megvárom még a júliusi kontrollt, de kezdek megnyugodni, hogy most már tényleg rendben van nagyjából minden.

2016. jún. 16. 11:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy 35 (?) éves kor felett elég a fél év is ahhoz, hogy meddőségi központot felkeress, tb alapon is, nem kell magán.

Az életkorban nem vagyok teljesen biztos, de ilyesmi :)

Keress rá a neten!

2016. jún. 16. 14:48
 5/5 anonim ***** válasza:
33 évesen fél év próbálkozás után mentem dokihoz. Egyből küldött vizsgálatokra, nem kellett semennyit várni.
2016. jún. 19. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!