Spermatogram eredmény, nagy a gond?
Sziasztok,
Érdeklődnék mivel konzultáción még nem voltunk, hogy párom eredményeit nézve mindenképp inszem vagy lombik jöhet szóba, vagy esetleg ez még javítható állapot?
Eredmények alapján minőség jó mennyiség meg nem :( Úgy tudjuk a mennyiségen könnyen lehet segíteni belátható időn belül vitaminnal és étrenddel.
Valaki akinek volt hasonló eredménye és végül sikerült növelni a számokat illetve sikerült a baba is tudna pár jó tanácsot mondani? Első körben vitaminozunk és utána 3 hónapon belül újra nézetjük, szervileg minden rendben volt.
Sajnos velem sincs minden rendben, de folyamatos a javulás. Egyszer már sikerült spontán baba, de sajnos nem maradt velünk. (6 éve próbálkozunk, párom 28 éves én 27)
Előre is köszönöm a tapasztalatokat, válaszokat.
Eredmény:
Elfolyósodási idő: 20perc
Térfogat : 2,9ml (>1,5ml)
pH: 8 (>7,2)
Koncentráció M/ml: 12,25
Összspermium szám M/minta: 35,5
Mozgó PR+NP %: 51
Progresszív motilitás PR %: 46
Nem progresszív motilitás NP %: 5
Nem mozgó %: 49
Normál morfológia %: 9
Vitalitás %: 85
Kerek sejtek száma M/ml: 0,3
Peroxidáz pozitív fvs. M/ml: 0,0
Agglutináció: nincs
Összegezve még a sok vitaminokkal sem valószínű, hogy spontán hamar összejöjjön :S
Ha minden kötél szakad és nyár végén is hasonlóan alacsony értékek lesznek akkor belevágunk és inszem vagy lombik nem tudom melyiket fogják javasolni. De legalább lehet saját közös babánk :) Bár a múltkori terhesség azért ezt bizonyította :)
Kicsit szomorú, hogy tényleg ilyen nehéz út vezet ahhoz, hogy szülők legyünk, de nem adjuk fel.
Köszönöm a válaszod.
Kiemeltem régi kérdésem.
A kérdés kiírása után 5 hónappal terhes maradtam. Lehet csak szerencsénk volt.
Azóta azért eltelt lassan 6 év, érdekelne, hogy lehet e jobb eredménye a férjemnek, vagy alapvetően folyamatosan romlik? Egyáltalán javulhat is a férfiak eredménye? Szeretnénk még egy gyermeket, jó lenne tudni, szükséges e ismét vizsgálatot intézni...
Köszönöm, ha tudtok erre válaszolni.
Javulhat és romolhat is, először érdemes próbálkozni és ha nem jön össze hamar csak akkor érdemes újracsináltatni a vizsgálatot. Szedjen férfivizamint.
Egyébként ezek nem voltak olyan rossz eredmények, 15 millió/ml az alsó határ, közel van hozzá.
Az első hülyeseget írt, a morfológia tök jó volt, 3% felett normális, engem a férjem 2%-al teherbe ejtett.
Köszönöm nektek, akkor ezt nem agyalom túl tovább :)
Természetesen a kis jövevény, nagyon nem akar minket kettesben hagyni XD Jelenleg ez a legnagyobb probléma :D No meg nekem is vannak gondjaim, mint annak idején, de már elkezdtük a kezelést. Azért jó tudni, hogy a férjem részéről legalább jók a dolgok, bár mondjuk ki tudja mi lehet azóta, vitamint viszont szed.
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!