Mennyi időt kell várni a fogamzásgátló abbahagyása után ahhoz hogy próbálkozzunk a babára?

Figyelt kérdés

6 évig szedtem a Diane 35t.. tudtommal elég magas hormontartalmú gyógyszer. Ti mit gondoltok mennyit kéne várjunk ahhoz hogy teljesen kiürüljön a szervezetemből?

Ki szedett még Diane35 ?

Annyi variációt halottam... 1..2...3.. hónap. Eddig 1 hónapot vártunk..ti mit tanácsoltok?

Válaszotokat előre is köszönöm.

2016. márc. 28. 08:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%
Régebben fél évet mondtak, addigra beáll a saját hormonszabályzás megint, ami fontos a terhesség alatt is.
2016. márc. 28. 09:02
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

A mai, modern fogamzásgátlók egyből kiürülnek a szervezetből, akár egyetlen nap alatt is, nem véletlenül gond, ha kihagysz egy szemet. Szóval a gyógyszer kiürülése miatt semennyit sem kell várni.

Ami viszont tény, hogy a szervezet természetesen folyamatai nem indulnak be mindenkinek egyből. Tehát sokaknak nincs is menstruációjuk a fog. gátló abbahagyása után. Van akiknek egyáltalán meg sem jön, később sem és orvoshoz kell fordulniuk és mesterségesen hozzák meg a vérzést.

1 hónapot várni viszont érdemes, hogy lásd, hogy neked minden egyből helyreáll-e. De egyébként semennyit nem szükséges várni.

2016. márc. 28. 09:45
 3/15 anonim ***** válasza:
81%
Mi 3 hónapot vártunk ( addigra ált be a mensim) és még 9 hónapig próbálkoztunk mire összejött a baba. Szerintem ha beáll a mensid nyugodtan elkezdhetitek. Sok sikert :)
2016. márc. 28. 09:53
 4/15 A kérdező kommentje:

Először is köszi a válaszokat:-)

Hát az az igazság, hogy épp most vagyok mensin.. 21 napra rá megjött az előzőhöz képest.. akkor ez azt jelenti , hogy már próbálkozhatunk?

2016. márc. 28. 11:00
 5/15 anonim ***** válasza:
62%
Másnap reggelig. A mai foggatloktol mar nem no bajszunk es azonnal kiurulhetnek, ezert is szeded naponta.:)
2016. márc. 28. 11:50
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
Semennyit nem kell várni. Mivel nekem a gyógyszer szünetben gyakorlatilag azonnal megjön, ezért persze, azt megvárnám, de utána már próbálkoznánk.
2016. márc. 28. 11:56
 7/15 anonim ***** válasza:
10 évig szedtem a fogamzásgátlot és kellet 6-8 honap mire be ált újra a menzeszem stb.
2016. márc. 28. 21:15
 8/15 A kérdező kommentje:
Szóval ez azt jelenti, hogy mivel megjött nekem 21 napra rá az az helyreállt..szóval lehet próbálkozni? :-)
2016. márc. 29. 08:37
 9/15 A kérdező kommentje:
Már nagyon szeretnénk babát
2016. márc. 29. 08:37
 10/15 anonim ***** válasza:
7. vagyok ahogy abba hagytam a gyogyszert mi is azota probálkozunk sajnos már egy éve.
2016. márc. 29. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!