Hormonszakertök, valaki ismeri a DHEA-t?
Öt eve nem jön a baba, mindenre teszteltek mar, különösebb eredmeny nelkül.
Egyszer talaltak egy sor pici cisztat a petefeszkemben, illetve a tesztoszteronszintem gyakorlatilag nulla. Ezen kivül majdnemhogy kialakuloban levö IR-t diagnosztizaltak, amit elvileg sikerült kezelni.
Ezen kivül minden eredemenyem tökeletes, vagy azt mondjak nem relevans ( mint. a tesztoszteron). Mivel szerintem nem normalis, hogy menzesz elött mar min. 4 nappal verzek, illetve hogy van menzesz közben egy nap szünet addig kutattam, amig rajöttem, hogy valoszinü mellekvese problemam van. A cortizolom elvileg ok (bar csak egyszeri, reggeli mintat kellett leadni, ami sztem nem eleg), viszont a DHEA-m nagyon keves. Ez sz elsö igazan rossz eredmenyem. Aki ert hozza: Van ennel a hormonnak köze a teherbeeseshez? Mindenfelet talaltam, igen, nem, lehetseges... Elvileg a cortizol ellenhormonja, amiböl ha hiany van nem lesz baba.. Es ha a DHEA-bol ban keves?
Ismer valaki jo orvost, aki kiismeri magat a temaban? Az eddigi endokiknak meg sem fordult a fejeben, hogy meg kene nezni. Köszi elöre is a valaszokat!
Én Dr. Szunyogh Magdolnához jártam, amikor nem jött a baba és igazából nekem mindent megnézett anno, a hormonokkal nem volt semmiben probléma a labori határok szerint.
D vitamin kúra után nagyon hamar jött a baba nálam.
Egyaltalan nem biztos az a mellekvese problema. A mensi elotti verzes inkabb progeszteronproblemara utal. Irtad, hogy minden erteked rendben, vagy nem relevans. Ez mit jelent? TSH, FSH, LH, progi?
A DHEA egy olyan alaphormon, amibol kialakulhat barmi: tesztoszteron, osztrogen, stb. Nem tudom, az mit jelent, hogy ez alacsony.
Keress uj endokrinologust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!