Miért nem esek teherbe? Lindynette 20at szedtem 4évig?!
Figyelt kérdés
Sziasztok, a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát szedtem 4évig, 2015. Júniusában hagytam abba a szedését, utána nőgyógyász javaslatára 3hónapig másképp védekeztünk, most 3.hónapja próbálkozunk, mennyi idő kell hogy teljesen kiürüljön a gyógyszer a szervezetemből? Vagy más probléma lehet? A mensim beállt rendesen 1-2nap külömbséggel! Mi lehet az oka? A naptár módszert használtam idáig...
Én a 30-ast szedtem 2,5 évig. Másfél év volt, mire helyrejött a ciklusom az abbahagyása után, és teherbe estem.
Ha te 4 évig szedted, akkor lehet neked is hosszú idő lesz. Bár a 20-as nem olyan erős. De azért drukkolok! Amúgy 3 hónap még semmi...ha 1 év után sem sikerül, akkor menjetek dokihoz! Mind a ketten. Mi is mentünk, kiderült, minden ok, és jött is a baba. 29 hetes vagyok jelenleg.
2016. jan. 1. 17:18
2/8 anonim válasza:
Szia. Én is lindynette 20-at szedtem 4 évig. Májusban hagytam abba. A nőgyógyász szerint rögtön lehet próbálkozni, mi 1 hónapot kihagytunk. Azóta sem sikerült, más problémánk van. Ez olyan alacsony hormon tartalmú gyógyszer, hogy biztos nem attól van.
2016. jan. 1. 17:19
3/8 anonim válasza:
Szia én 8 évig szedtem, ebből évekig a 20ast, elsőre sikerült. 2 baba előtt szintén ez a 20as, februárban leraktam, aug óta élesben próbálkoztunk, szeptemberben azaz a 2. hónapban sikerült.
2016. jan. 1. 18:07
4/8 anonim válasza:
Attól, mert valaki babát tervez és védekezés nélkül van együtt a párjával, még nem jelenti azt, hogy egyből teherbe is fog esni.
Nekünk 7 hónap próbálkozás után jött össze. 3 hónap próbálkozás még semmi.
Legyetek együtt, amikor jól esik, majd összejön. Ha 1 év után sem, akkor érdemes utána járni, hogy nincs-e valami oka, egyébként pedig majd összejön.
2016. jan. 1. 18:21
5/8 Vilcsianyuja válasza:
Nem igazán értem az orvosodat, teljesen felesleges volt a 3 hónap várakozási idő. Ha valaki fogamzásgátló szedése közben esik teherbe, akkor se lesz semmi baja a babájának. És akkor elmondhatnád, hogy már fél éve próbálkoztok. Ami még mindig nem túl hosszú idő. Három hónap meg tényleg szinte semmi. Azért elmehetsz nőgyógyászhoz már csak a saját megnyugtatásodra, megnézetni UH-n, van-e peteérésed. Ha nagyon ráállsz a témára, akkor a naptárazás helyett kezdj el hőmérőzni. Attól ne tarts, hogy a gyógyszer nem ürült ki belőled, mert kiürült. Viszont az esetlegesen problémát jelenthet, hogy a saját hormonjaid normálisan beálljanak, bár a normál, egyenletes ciklus arra utal, hogy minden rendben, de azért lehetnek turpisságok normál menstruációs ciklusban is. Sok sikert!
2016. jan. 1. 19:36
6/8 anonim válasza:
Egyetértek azzal a nőgyógyásszal, aki javasol 3 hónap "pihenőt" a gyógyszer abbahagyása után. Nem árt kivárni, hogy a ciklus miként áll helyre, ugyanis terhesség esetén fontos információ lehet az orvos számára a ciklus hossza, rendszeressége.
3 hónap próbálkozás után még nem gondolnék problémára, ugyanis egészséges párok esetén is közel 1 év az átlagos időtartam a sikerhez.
2016. jan. 1. 20:11
7/8 Lina63 válasza:
Azt szedtem én is 7évig, majd terveztük a babát. 3 hónapot vártunk, utána elmentem dokihoz (cyto) ott mondtam, hogy babát tervezünk. Ő is azt mondta, hogy nem kell 3 hónapot várni, csak az első menstruációt tabi nélkül. 2 hónapban megfogant a lányunk😊
2016. jan. 1. 21:01
8/8 anonim válasza:
szia, én 4 évig szedtem fogamzásgátlót, Mercilont és Yaz-t, és ennek már 5 éve... és megszakítással vagyunk együtt 5 éve, és semmi, pedig elvileg ettől is teherbe lehet esni, én is picit aggódok. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!