Hogyan oldjam meg ezt a helyzetet?
Szia!
Én azt tanácsolom először is, hogy hagyd abba a Letrox szedését, hiába segít. Másodszor pedig menj el egy nőgyógyászhoz, ha van lehetőséged rá akkor magánrendelésre, ott sokkal többet foglalkoznak a betegekkel, és megúszod 5-6 ezer forintból. Neki mondd el, hogy rendszertelenül menstruálsz, és biztos vagyok benne, hogy felfog írni egy bizonyos hormon tartalmú fogamzásgátló tablettát, ami neked is megfelel, és az majd beállítja a menstruációd. Nekem is hasonló problémáim voltak, 3 hónapig szedtem a felírt gyógyszert, azóta egy darabot sem, és napra pontosan jön meg. Mindez 3 éve volt. :) Remélem tudtam segíteni.
Mennyi a referencia tartomány? Nálunk 4,5-ig jó az érték. T3, T4 vizsgálatot csak a terhességem alatt végeztek, egyébként nem szoktak. Orvos mondta, hogy ha jó a TSH, feltehetően a másik kettő is, többe kerülne a vizsgálat, ezért nem nézik.
Háziorvos gyógyszert csak az endokrinológus szakvéleménye alapján ír fel, ehhez nekem pl. évente kell mennem kontrollra, van évi 1 pajzsmirigy ultrahang és átlag két vérvétel. Minden papírt vinni kell a háziorvoshoz, az alapján írja fel a gyógyszeremet. Csak bemondásra, öndiagnózis alapján nem fog gyógyszert felírni.
Menj el nőgyógyászhoz, mondd el a panaszodat, kezdjenek el vizsgálni, és majd ha megvan a diagnózis, akkor kezdj el gyógyszert szedni, ha és amire szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!