Akinek PCOS, IR miatt nem jön a baba, milyen a kapcsolata az édesanyjával?
Igaz mostanra lett baba (1èves) de azèrt vàlaszolok. 4èv volt mire sikerült. Előtte, közben ès most sincs gond a kapcsolatunkkal. Èn nem is èrtem ez hogy függ össze. Nem vagyunk összenőve nem is tudnànk mett 120kmre lakik, de hetente beszèlünk.
Nagyon sokat segìtett mert vègül toxèmia miatt 110grammal született meg a pici kellett a lelkitàmasz ès a fèrjemmel is jól kijönnek..
Én nem tudom hol olvastál ilyet, én is alaposan utánanéztem, és sehol nem találkoztam még csak a feltevéssel sem...
A PCOS/IR-nek genetikai oka van, amire rátesz egy lapáttal az életmódunk. Nem a családi kapcsolataink, hanem a mozgásszegény, stresszes, szénhidrát bombákkal dúsított mindennapjaink.
Részemről csak feltételezés, de ha gondolod, teszteld le : A nem IR-esek között ugyanolyan arányban vannak akiknek nem jó, vagy épp pont jó a kapcsolatuk az édesanyjukkal, mint az IR-esek között.
Hogy kérdésedre is válaszoljak : az édesanyámmal a kapcsolatunk nagyon jó, ott vagyunk egymásnak, amikor szükség van rá, de nem tapadunk össze. Megvan a magunk élete, de támogatjuk egymást, amiben csak tudjuk.
Két teljesen eltérő, egymástól 500 km távolságra élő lélekgyógyász is ezt mondta nekem, h a kapcsolatom anyámmal "beteges" (habár nem meséltem semmit róla, EGYÁLTALÁN SEMMIT, csak az volt a kérdésem h miért nem jön a baba). Az első férfi volt, és azt mondta, h anyám "meggátolja" a gyerekünk érkezését, mivel elvesz a férjemtől és hogy válasszak: vagy anyám vagy a férjem. Na, ezt akkora hülyeségnek tartottam, h ott is hagytam. Nem foglalkoztam a témával. Ezután elmentem családállításra és ott is úgy jött ki, h anyám a legközelebbi ember az életemben, utána a férjem és a gyerek egy szinten. Na, akkor elgondolkodtatott a dolog, h két szakember is ugyanarra a következtetésre jut.
Na, most: van aki PCOS és IR mellett is simán teherbe tud esni. Vannak ismerőseim akiknek dupla olyan rossz az eredményük mint nekem, meg 3 havonta van mensijük és a MÁSODIK próbálkozós hónapban teherbe estek és simán kihordták a babát- gond nélkül. Van akinek az első inszem segített. Szóval én már nem hiszek abban, h csak simán a PCOS és IR miatt nem jött eddig a baba. "Állítólag" a ciszták a "meg nem született gyermeket" szimbolizálják. És az h anyámmal úgy bántam, mintha a gyerekem lenne arra mutatott, h nekem már van gyerekem és minek másik. Vagy arra is, h egyetemista koromban rettegtem attól h teherbe esek.
A múlt héten találtam egy foglalkozást aminek az a címe, h mit üzen a betegséged (PCOS, IR) és a megoldás az anyával való kapcsolat rendezése. Na, itt akadt meg a szemem, h már megint a PCOS, IR és az anya. Ezért is tettem fel a kérdést, h hátha máshol is hasonló a helyzet. OK?
Még annyit hozzáfűznék, h mindig normális volt a testsúlyom és a szüleim is egészségesen tápláltak (soha életemben nem ettem meg egy egész tábla csokit, vagy egy zacskó chipset vagy ilyen nyím-nyám dolgokat). Felnőttként már tudatosan étkeztem- nagyon minimális cukrot ettem. Gyerekkorom óta jelen volt a sport az életemben- mindig valamilyen formában (röpplabda, kosárlabda, tánc, aerobik, cross fit, jóga stb.) Olyan "hű de nagy stressz" nem ért. Szóval? Miért nem sikerül?
Rendszeres 32-33 napos ciklusaim vannak, LH-teszttel és UH-val bizonyított peteérés. A petevezetők átjárhatóak, a méh normális alakú, jó helyen van. A férjemnél minden ok (spermiogramm, urológiai, bakteriológiai vizsgálatok szerint- neki egy barátnője egyszer teherbe is esett, de fiatalok voltak és nem tarották meg).
Na most, a 160gr diéta miatt egy hónap alatt 5 kg-t fogytam. Pedig nem szerettem volna és sokat szédülök.
Ha nem vagy túlsúlyos, akkor neked a 180gch diétát kellene csinálnod. Az a súlytartó diéta. :-)
A stressz alatt nem egyetlen nagy eseményt értek, hanem az állandó feszültséget például a rohanás, teljesítménykényszer miatt. Mielőtt elüldözöd az édesanyádat, alaposan vedd számba az életedet, hogy nálad mi a stresszforrás. A ciszták azért alakulnak ki, mert a hormonjaid nincsenek egyensúlyban, és nem tud megrepedni a tüsző. Ez szimplán biológia.
A kóklereket pedig kerüld el, és keress valódi szakembert. A neten sok hülyeséget lehet olvasni, és ha egyszer egy ilyen hülyeség bekerül a köztudatba, nehezen lehet kiirtani. Ezért olvashatsz több oldalon is hasonlót. De attól még nem lesz igaz. :-)
12 éves koromban jött ki nalam a PCOS.Olyan szőrös dlettem egyik hétről a másikra,hogy az rettenetes.Anyám nem vitt orvoshoz.
Bensőségesnek egyáltalán nem mondható a kapcsolatunk.6 hetes koromban leadott a nagyszûleimnek,mert neki más dolga volt.Legközelebb 3 évesen láttam.Azt sem tudtam ki ez a nő.Az egész gyerekkorom zaklatott volt.Hiszem,hogy összefüggés van a betegség és az anya - lánya kapcsolat között.
Próbálom magamban feldolgozni a helyzetet és rendezni vele a kapcsolatot,de szívből nem megy.Az érzelmi alap nem jött létre köztünk.
Pcos vagyok én is. Az első gyerek nehezen jött, ugye akkor derült ki a dolog.
Az édesanyámmal kitűnő a kapcsolatom, mindig is az volt és nem tudom elképzelni másképp.
Időközben, a kezdeti nehézségek után két gyereekm született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!