Akinek pajzsmirigy alulműködése volt, hogy derült ki?
Szia!
Először 8 hetes terhesen lett rossz a tsh-m. Aztán, mivel sztk alapon egy terhességnyi idő alatt nem lehet bejutni endódokihoz, ezért nem is csináltak vele semmit. Majd mikor már fél éve próbálkoztunk sikertelenül a kistesóval, akkor én kértem a háziorvostól egy labort.
Nem elég sajnos, ft4 kell minimum hozzá, viszont azt alapból csak akkor nézik, hogy ha a tsh-d csillagos lett. Ha biztosra akarsz menni, akkor legközelebb az ft4 érték meghatározását kérd fizetősre.
Nekem egy torokgyulladás alkalmával tapizott meg a háziorvosom, ő küldött el TSH-ra. De már évek óta ok nélkül híztam, fázékony voltam, és folyton fáradt. Nekem a belgyógyász endokrinológus akkor is ráírta a vérvételes papíromra a fT4-et, amikor már jó volt a TSH-m, mert babát akartunk, és a 3,75 lehet a jó tartományban volt egy idő után, csak nem terhességhez. (egyébként 100-as TSH-val kezdtem...durva volt akkor már :( ) Teherbe 1 közeli TSH-val estem, és kordában is tudtuk tartani. Amúgy szintén PCOS és enyhe IR van nálam is, és persze autoimmun pajzsmirigy alulműködés...
Kitartás neked! egy 7 hetes fiúcska anyukája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!