Anti-TPOra ki ad beutalot háziorvos, nőgyógyász, endokrinológus? És hova kell menni megnézetni?
Ha arra gyanakszol, hogy magas az anti TPO-d es emiatt nem sikerul a teherbeeses, vagy esetleg elveteltel, akkor elso korben a haziorvostol kell beutalo endokrinologushoz.
Endokrinologus megnezi a pajzsmirigyedet (TSH, T3, T4) es tole kerheted, hogy nezzetek meg az anti TPO-t is.
Miert gondolod, hogy ott a baj? Mik a tuneteid?
A magas TSH alulmukodo pajzsmirigyet mutat. Ez nehezitett teherbeesessel, illetve magasabb vetelesi arannyal jarhat. Nem ertem, egy Kaaliban miert nem nezik a pajzsmirigy allapotat is, illetve, ha nezik, miert nem torodnek a helyes ertek beallitasaval! (noveremnel se foglalkoznak vele)
Nem biztos, hogy az aululukodo pajzsmirigy melle autoimmun gyulladasod is van (magas TPO), de szerintem irany a haziorvos-utana endokrinologus-persze tajekoztasd a Kaalit is minderrol.
Én azt, hogy keress másik orvost.
Nekem sok-sok éve magas az anti-TPO-om, két gyerekem van, két éves a kisebbik. Viszont pm alulműködés okozhat IR-t, így nézetnék terhelt cukrot és inzulint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!