Inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megkaptam ma az eredményemet. Szerintetek ez lehet IR?

Glükóz 0': 5,17 mmol/l

Glükóz 60': 7,03 mmol/l

Glükóz 120': 4,98 mmol/l

Inzulin 0': 11,72 uIU/ml

Inzulin 60': 53,55 uIU/ml

Inzulin 120': 29,60 uIU/ml

HOMA-IR: 2,69 (ez nem tudom mennyire fontos)

A segítségeket köszönöm!

2015. máj. 22. 21:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Homa lényegtelen, hülyeség.

Nem vagyok orvos, de az én eredményeimnél lényegesen jobb. De azért a 60 perces inzulinod magas.

2015. máj. 22. 21:20
 2/3 anonim ***** válasza:

A kiindulási glükóz magas, a kétórás pedig a kiindulási alá megy, ami rossz jel.

Az inzulinod is magas, de olyan nagyon nem vészes. A kiindulási nullához közel lenne szép, semmire is már majdnem 12-es. A kétórásit az én dokim szereti 20 alatt tudni.

Én sem vagyok orvos, csak évek óta ennek ellenőrzésével élek, mert én ir-es vagyok.

Nem olyan rossz eredmények ezek, de minden relatív. Van, akinek az állapota kevéstől is nagyon rossz, van, akinek sok eltérés sem okoz akkora problémát. Ezért nem csak ez az eredmény, de hormonok, anamnézis, és maga a tünetsorod is fontos. Ha hozzáértő orvos nézi meg, akkor nem csak a számok alapján ítél, hanem összetetten nézi az egész pácienst.

2015. máj. 22. 21:40
 3/3 anonim ***** válasza:
De még mennyire.
2015. máj. 22. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!