Szed valaki L-Thyroxint pajzsmirigy problémára? Tudnátok segíteni?
Nagymamám évtizedek óta szedi. Addig mindig rosszak voltak a hormon-eredményei, míg véletlenül nem botlott egy teljesen más ügyben egy pszichiáterbe, aki véletlenül pont ilyen gyógyszert szedett, ő szólt, hogy szigorúan éhgyomorra kell bevenni, és utána 1 óráig nem szabad enni. Azóta (évek óta már) jók a mamám leletei.
Szóval bárhogy is dolgozol, mindig éhgyomorra kell bevenni, és meg kell várni a felszívódást. Az se árt, ha ez mindig ugyanabban az időben történik, de szerintem pár óra eltolódás nem okoz akkora problémát.
Szia!
Az éhgyomor a lényeg, nem a napszak. Én csak fél órát várok, míg megiszom rá a kávét, de felszívódik addigra. Ha néha elfelejtem bevenni, másnap dupla adaggal pótolom, még ez sem okozott problémát.
hadd kérdezzek közbe, ha nem baj.
Ha reggel pl fél7kor beveszem, de csak 10-12 körül eszem, az baj? Mert ti azt írjátok, hogy legalább félóra-órát kell várni,a kérdezőnek meg azt mondta az orvosa, hogy max fél órával később reggelizzen...
A betegtájékoztatóban az van, hogy reggel, éhgyomorra, fél órával reggeli előtt kell bevenni kevés vízzel.
Akkor írnak ilyet, amikor üres gyomorban tud a legjobban felszívódni egy gyógyszer. Van olyan pajzsmirigyes ismerősöm, akinek csupán ennek a fél órának a betartása 5-ről 2re vitte le a TSHját adagváltoztatás nélkül. A felszívódás szempontjából mindegy, hogy csak fél óra, vagy több óra telik el az étkezésig. Viszont az egészséged megőrzése érdekében célszerű enni, mert a reggeli kihagyása hosszú távon más betegségek kialakulását eredményezheti. Nekem az inzulin rezisztencia miatt kötelező a napi 5szöri étkezés, ezt nehéz lenne betartanom, ha csak délben kezdenék enni. Szóval ha csak fél szendvicset is, de érdemes enni.
köszönöm a választ! sajnos reggel nem tudok enni, hányingerem meg minden bajom lesz, ha eszem. A munkám miatt meg legközelebb általában 12kor, néha 10kor van lehetőségem.
Én is a héten fogok kapni ilyen gyógyszert, megkérdezem majd természetesen a dokit is, de jó előre tájékozódni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!