Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Most akkor PCOS vagyok vagy...

Most akkor PCOS vagyok vagy sem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok. Tettem fel már kérdést itt a laboreredményeimmel kapcsolatban

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Az itt leírt eredmények annyiban nem validak hogy a ciklus fogalmamsincs hanyadik napján voltam! Azért nem tudom mert rendesen jan 16-án volt Aztán február 7-10-ig barnás maszatolás amiről azóta se tudom mi volt. A labor 10-én volt. Tudtam hogy a progeszteron a lényeg, ezért LH teszteztem (40-es) ami 19-én lett pozitív, 28-án pedig 67,3nmol/l progeszteron szintet mértek.

Na erre a doki akinél ma először voltam azt mondta nekem nincs is PCOS-em mert akkor nem lenne ilyen jó progeszteronom. Az LH meg azért volt akkor magas mert biztos akkor volt a csúcs (ha okosan számoltok ha 10-én lett volna csúcs már menstruálnom kellet volna 28-ára nem hogy akkor legyen magas a progeszteronom nem beszélve az otthoni végzett LH tesztről ami szerint 19-én volt a csúcs)

Szóval szerinte nincs PCOS-em. Na akkor: mitől cisztás mégis a petefészkem? és amúgy akkor azokkal nem kellene vmit csinálni??? Mitől nem menstruáltam 10 hónapig? Miért hülyeség hogy diétázzak ha 5 hónap diéta után indult be a ciklusom (ez az 5 hónap beleértődik a 10 hónap semmibe)? kb 2 havonta menstruálok ez azért elég gyenge teljesítmény, mondjuk ok úgy hogy van peteérésem a baba összejöhet, de akkor sem normális. És ha van peteérés kizárt a PCOS? avagy PCOS-sel lehet peteérésem? A diétát mozgást nem merem abbahagyni! Bár szerinte IR-em sincs Egyébként se elhízva nem vagyok se szőrös, pattijaim néha jobban kijönnek! Nem beszélve arról hogy nekem a luteális fázisom nem 14 nap, utsó két alkalommal volt 16 körül de előtte 21 nap volt (vezetem a naptáram a peteéréssel PMS tünetek megjelenésével) Szerinte egészséges vagyok! Esetleg egy enyhe hypotalamus-hypofizis diszfunkcióm van arra meg majd lehet szedhetnék egy kis closyt (hát ettől a lehetőségtől egyenlőre mereven elzárkózom)

Vélemény?

2015. márc. 3. 17:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Azért mert ha most elkezdem akkor szedhetem egy életen át! Azért mert ha elfelejtek enni (bár ilyen nem sűrűn fordul elő) behipozok. Azért mert az első héten valszeg széf*somnám az agyam. Azért mert bármit amit a diéta tilt megennék/meginnék szintén menne a hasam. Persze ha a vége az hogy próbáljuk meg hátha attól jön össze a baba akkor szedném. Nem vagyok laikus gyógyszer tekintetben tudom hogy a metformin elég jó gyógyszer (pl. viszonylag kevés a mellékhatása) de nem kimondottan szeretek gyógyszert szedni. Tény a diétától beindult a ciklusom. Az is tény hogy közel sincs a normálishoz. Az eredményekből látszik hogy nem csak menstruálok a nagyvilágba hanem van ovum is.

Igazság szerint össze vagyok zavarodva! Néha azt gondolom lehet jó lenne egy kis metformin, máskor meg hevesen tiltakozom ellene (mindezt fejben). Áprilisban megyek vissza a(z eredeti) dokimhoz kíváncsi vagyok ő mit mond! Ha úgy fogom érezni itt csak a tökölődés megy (pl csináljunk mindent ugyanúgy mint eddig és fél év múlva kontroll) és még egy pár hónapig nem jön össze megyek magánba!

2015. márc. 17. 07:38
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A félelmeid nagy része egyáltalán nem biztos hogy lenne. Az alapbol nem igaz hogy utána örökre kell szedni, sokan abba hagyhatják idövel. A hasmenés sem mindenkinek van, hipozás sem. ezek mind feltevések amik vagy lennének vagy nem. Baba elött legtöbbünknek kell, de utána sokaknak nem kell ujra kezdeni ha tartják az étrendet, sportolnak.
2015. márc. 17. 08:02
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást. Egyelőre megvárom a doki véleményét, aztán várok a természetre (végül is fél éve sincs hogy próbálkozunk) aztán ha még egy ideig nem történik semmi akkor meg... újratervezés! Bár ezt a fejemben kellene elkezdeni MOST AZONNAL!
2015. márc. 17. 08:15
 14/14 Manka68 ***** válasza:

Nem kell egy életen át szedni, és a diétát ugyanúgy tartani kell. A metformin nem inzulingyógyszer, csak javítja a sejtek érzékenységét. :-)

A gyógyszer kiegészítés a diéta, sport mellé, nem helyettesíti. Ha ezt szem előtt tudod tartani, akkor nincs mitől félned. :-)

2015. márc. 18. 05:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!