Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Milyen gyakori a petevezeték...

Milyen gyakori a petevezeték elzáródás?

Figyelt kérdés
1,5 éve várunk a babára. Kisebb hormonális eltéréseink voltak (férjemnek és nekem is), de mostanra minden eredményünk nagyon jó. A petevezeték átjárhatósági vizsgálat a következő lépés, de gondolkozom, hogy várjunk e még vele, mert ahogy olvastam nem ez a legjobb élmény a világon. Persze ha ezen múlik 10x is megteszem, csak feleslegesen nem kapkodnám el a dolgot. Ezért érdekelne, hogy milyen gyakorisággal fordul elő ez a probléma? Előre is köszi a válaszokat!
2015. febr. 2. 17:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szia!Én is ugy voltam hogy minden eredmény jó lett,volt peteérés is!Következő a laparoszkópia volt,ahol kiderült endometriozisom van !El záródott petevezetékek,a balt ki is kellet venni!Sajna nálunk már csak lombik jöhet szóba!Persze ez csak az én esetem,nagyon sok nő van akiknek teljesen rendben vannak a petevezetékei!
2015. febr. 2. 18:09
 2/13 A kérdező kommentje:
Hú szegény! És semmi jele nem volt? A meglévőt nem is tudják megnyitni? Szurkolok nagyon, hogy ha a lombikot választjátok, sikerrel járjatok!
2015. febr. 2. 18:14
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem semmi előjele nem volt!Már azóta volt 3 lombik,most készülök a 4-re!Köszönöm!Szerintem csináltasd meg,mert akkor legalább ki zárhatod a dolgot,én nem húznám az időt!
2015. febr. 2. 18:20
 4/13 A kérdező kommentje:
Akkor jó sok mindenen túl vagy már... sok erőt és mielőbbi gyönyörű, egészséges babát/babákat kívánok! Köszi a biztatást, jövő héten megbeszélem a dokival, hogy csináljuk... Te/ti melyiket csináltattátok? Mennyire fájt? Fizettetek?
2015. febr. 2. 18:33
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is hasonló volt a helyzet, csak nem hormon gondok voltak, hanem sperma. Viszont nem olyan vészes, hogy attól ne sikerüljön a baba.

Szintén szerettem volna megúszni az átjárhatóságit, de végül kénytelen voltam elmenni.

Több, mint 2 év után derült ki, hogy mindkettő el van záródva.

Közben elkezdtük intézni a lombikot. Áprilisban volt a vizsgálat, májusban terhes lettem. :)

A vizsgálat alatt nem, de utána megnyílt, és sikerült is a kislányunk. :)

Én azt javaslom, hogy ne halasztgasd. Ha újra kezdhetném én sem várnék vele. Nem kellemes dolog, de nekem nagyon megérte.

Akkor is ezt mondanám, ha végül nem sikerült volna természetes úton, mert legalább tudtam, hogy mi a helyzet, és hogy merre induljunk tovább.

Egyébként altatásban csinálták az én esetemben.

2015. febr. 2. 18:34
 6/13 A kérdező kommentje:
Mit jelent az hogy a vizsgálat alatt nem, de utána megnyílt? Mitől függ, hogy altatásban csinálják e? És akkor utána is fájt még? Szívből gratulálok a babához!
2015. febr. 2. 18:41
 7/13 A kérdező kommentje:
Amúgy a férjemnél is alsó határon volt a sperma (15M), de kiderült a pajzsmirigy alulműködés, és hipp-hopp 55M lett belőle. :)
2015. febr. 2. 18:43
 8/13 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok! :)

Nálunk 10 millió/ml volt, de gyerekkori heresérv miatt.

Azért az jó, hogy ilyen szépen helyrejött a férjednek. :)

Nekem röntgenes volt az átjárhatósági. Szerintem kórházanként eltérő, hogy mi az eljárási mód, itt Győrben altatásban csinálják.

A dokim 2x próbálta meg átnyomni a folyadékot, így valószínű, hogy a2. után valamikor megnyílt a vezeték/ek.

Nem fogok hazudni, nekem állatira fájt. Párnapig véreztem utána. Viszont a barátnőmnek is volt, és ő átjárható, és nem is fájt neki. Tehát nálam valószínű az elzáródás okozta a fájdalmakat. De azért elviselhető. Nagyon erős mensis görcsökhöz hasonlítanám.

2015. febr. 2. 19:01
 9/13 A kérdező kommentje:
És 10M-val otthon teherbe estél? Őszintén nem tudom miért szurkoljak... mert ha fáj, akkor ugye "legalább" volt valami, és akkor várható a változás. Ha meg nem fáj, mert nincs semmi, akkor bekeretezhetünk még egy szuper eredményt, de éjszaka az még nem fog felébreszteni...:)
2015. febr. 2. 19:15
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, 10 millióval az első lehetséges alkalommal terhes lettem. :)

Hát igen, ilyenkor nehéz megmondani, hogy mit akarjon az ember.

Ha elzáródott egyenesen meddőségi központ, viszont ha nem, akkor mi következik? Újabb vizsgálatok? Vagy akkor is mehet az ember a meddőségibe? Szóval nem egyszerű dolog ez. :S

Egyébként az orvosom azt mondta, hogy 100 esetből 1, akinek mindkettő el van záródva, tehát elég ritka dolog.

2015. febr. 2. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!