Bromocriptin szedése elősegítheti a fogyást? Tudom, h alapvetően nem ez a feladata, de mivel a Hyperprolactinaemia egyik tünete a hízás, reménykedem..
Figyelt kérdés
2014. dec. 1. 20:34
2/6 anonim válasza:
Évek óta szedem de nem fogytam tőle.
4/6 anonim válasza:
Én Bromocriptint és Metformint is szedek. A doki kifejezetten a Metforminra mondta, hogy segíti a fogyást, és tényleg le is ment 7 kg két hónap alatt. A Bromocriptin csak annyiban "segített", hogy a felvezető időszakban egy hónapig masszív hányingerem volt, ha csak ételre gondoltam.
5/6 A kérdező kommentje:
A metformint mire való? En nem kaptam.
2014. dec. 4. 07:23
6/6 anonim válasza:
Inzulinrezisztenciára szokták felírni, segít rendezni a sejtek inzulinérzékenységét (egyébként eredetileg idős kori cukorbetegségre való). Hiperprolactinaemiára nem jó, és nem is írják fel, egyszerűen csak nálam egyszerre diagnosztázálták ezt a két dolgot, és párhuzamosan szedtem a két gyógyszert. IR esetében egyébként az orvos nem csak gyógyszert ad, hanem ún. hármas kezelést ajánl, ami gyógyszer + lassan felszívódó szénhidrátokra épülő diéta + mozgás. Sokszor mondják az IR-esek, hogy a met inkább csak beindítja a folyamatot, sokkal nagyobb hatása van a diétának és a rendszeres mozgásnak. Még ha kicsit közhelyes is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!