Inzulinrezisztencia. Nagyon magas inzulinnal terhesség?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Júliusban kiderült, hogy inzulinrezisztenciám van, elég magas inzulin értékekkel. Éhgyomri inzulin 33,52 a 120 perces terhelés 243,17 Addig is szedtem meforal-t és azóta 2x1000 mg-ot szedek és május óta diétázom. Most derült ki hogy babát várok 7 hetes vagyok. Jövő hónapra volt időpontom Diaetológushoz. Már alig várom, hogy mehessek, mert eléggé félek. ha tovább tartom a diétát és szedem a gyógyszert ugye minden rendben lesz?2014. okt. 21. 13:13
1/3 anonim válasza:
Remélhetőleg igen.
A 12. hétig teljes adagot kell szedni, utána fokozatosan leépíteni, és a 16. héten lesz az első terheléses cukor, majd a 26. héten a második (a "hivatalos").
Nekem legalábbis az előző és a mostani terhességemnél is így volt.
Mondjuk én 6 éve szedek metet, jobbak az értékeim, mint neked.
2/3 anonim válasza:
az én endokrinológusom azt mondta, hogy terhesség esetén folyamatosan konzultálunk, a gyógyszert meg végig szednem kell
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltatok. Nekem is azt mondta a doki, hogy szedjem tovább a gyógyszert, és hogy majd a diabetológóssal beszéljem meg a továbbiakat, mert ő azért gondolom jobban tudja majd. Még nincs saját nőgyógyászom sem, egy meddőségi központba járunk, sajnos az ottani nőgyógyászomhoz nem tudok tovább járni, mert túl messze van, pedig nagyon jó orvos! Nem is tudtuk, hogy lehet gyerekünk spontán, szóval nagy meglepetés lett ennyi idő után :) Remélem minden rendben lesz, tényleg próbálok nagyon odafigyelni az étkezésre!
2014. okt. 21. 13:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!