Eufrozi kérdése:

Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Azért írok,mert tanácstalannak érzem magam.Egyszerűen nem tudom,hogy mi a jó megoldás.Röviden leírom...Már egy ideje szeretnénk kisbabát.Teltek a hónapok,nem jött össze.Aztán életmódot váltottam,mert állandóan puffadt a hasam és rmérhetetlen fáradságot éreztem.Lefogytam a diétával 8kg-t,így 57-58 kg lettem..Aztán elültette apukám a bogarat a fülembe,és elmentem egy hüvelyi ultrahangra,ahol PCOS enyhe formáját diagnosztizálták.A Sotéra küldtek tovább. Megcsináltattam a terheléses vércukor vizsgálatot+hormonsort,a ciklus 3.napján.Ott azt mondták,hogy az eredmény tökéletes.Azt mondták,hogy petevezeték átjárhatósági vizsgálatra menjek.Igazából nem értettem,h miért.Amikor először szerintem a petefészkemet kéne helyre tenni.Aztán ma meg elmentem magánrendelésre egy nődokihoz,aki azt tanácsolta,hogy laporoszkópiás műtét kell.Most kicsit el vagyok kámpicsorodva,mert azt hittem gyógyszerrel megoldható a peteérés.Vmi tanácsot tudtok adni?Nagyon hálás lennék.Nem tudom,hogy mi legyen!

2014. okt. 14. 22:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Mièrt kell laporoszkópia?
2014. okt. 15. 07:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Na neee! A dokik még mindig itt tartanak, hogy műtét a PCOS-ra? 1-2 értéket le tudnál írni? LH, FSH szint, és a terheléses cukrod és inzulinod értékeit. Felejtsd el a nőgyógyászt, endokrinológust keress, de tényleg kíváncsi vagyok az eredményeidre. (Amúgy velem teljesen ugyanezt csinálták volna...ha nem nézek utána fórumokon itt, és megtaláltam a megoldást műtét nélkül, ma 15 hetes boldog kismama vagyok....)
2014. okt. 15. 07:58
 3/9 Manka68 ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Endokrinológushoz menj a leleteddel. Lehetőleg olyanhoz, aki kimondottan a meddőség területén képzi magát.

Nem a petefészked okozza a problémát, sajnos a ciszták csak következményei az anyagcsere zavarnak. Ha azt kezelik, a petefészked helyre jön magától.

Nem tudom elhinni hogy jó lett a terheléses vérvételed. Inzulint is néztek?

Le tudnád írni az eredményeket?

A dokid nem tudom mit ért laparoszkópos műtét alatt, de remélem, nem a cisztákat akarja kiégetni a fél petefészkeddel együtt. Ha csak átjárhatósági vizsgálatot ért alatta, az szerintem jó ötlet. Nem zárja ki egyik probléma a másikat, ezért ha azt is megnézik, annyival is többet tudsz az esélyeitekről. Jobb nem akkor újrakezdeni a vizsgálatokat, amikor már hónapok mentek el a várakozással.

2014. okt. 15. 18:10
 4/9 A kérdező kommentje:
De azt akarja,ki akarja égetni.De én más orvos véleményét is meg szeretném hallgatni,mert úgy gondolom,hogy ez lenne a végső megoldás.Konkrét számokat most nem tudok sajnos írni,mert most épp dolgozom.Viszont emlékszem a vércukorra,hogy az éhgyomri:4,6.A 60 perces:4,7 és a 120 perces 4.Az Lh 7 fölötti aszem az Fsh pedig 8 körüli érték.Az inzulin 6,7 aztán a 60 perces tizen valamennyi és a 120 perces is.Szerintetek.Ez a ciklus 3.napján történt.
2014. okt. 15. 21:09
 5/9 Manka68 ***** válasza:

Nekem nagyon gyanúsak a terheléses eredményeid, olyan mintha nem is történt volna semmi. Mintha maga a terhelés nem történt volna meg. Betartottál mindent? 5 percen belül megittad a szirupot, nem mászkáltál el közben, nyugodtan ülve vártad végig a vérvételeket?

Az LH és FSH is magasabb a kelleténél, bár nem vészes.

2014. okt. 16. 05:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Kb. 10 percen belül ittam meg a cukros vizet.De amúgy mászkáltam közben,de nem olyan sokat.Mért gond,h sétáltam egy kicsit?
2014. okt. 16. 05:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gond, ha lassan kicsit jött-ment, én is ezt tettem, nekem meg is engedték, azt mondták, ne rohangáljak, annyit sétáljak, amennyit már nem bírok ülni.:) Nem vészes a terhelésed, de egy kis metformin nem ártana. A cukrod az éhgyomri alá esik, ez sosem jó. Nekem is csak 1 vagy 1,5-et emelkedett a 60 percesnél. Kérj időpontot a MM-be, ott tuti kapni fogsz erre gyógyszert, ott nem műtögetnek! Viszont 3 hónapos várólista van, úgyhogy jelentkezz is be most. Én személy szerint nem, mert vas megyei vagyok, de több ismerősöm is oda járt, és szerintem a neten is találsz a fórumokon nagyon pozitív véleményeket róluk. kb. 15000 ft az első alkalom ahogyan hallottam. De ha ennyin múlik a baba, akkor megéri szerintem. 2-4000 NE D vitamin, inozitol por, és 800 mcg folsav naponta, és egy kicsi metformin tartalmú gyógyszer. Biztosan rendben leszel, én nagyon bízom benne, a dokidat meg hagyd ott!!! :)
2014. okt. 16. 08:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a tanácsot:)Köszi,h drukkolsz értem:)Vigyázz magadra:)
2014. okt. 16. 23:02
 9/9 Manka68 ***** válasza:

A mozgás azért gond, mert meghamisítja az eredményt. Jobbnak tűnik tőle. És azért kell meginni időben a löttyöt is.

Én az MM-be járok. :-) Tényleg ők a legjobbak. :-)

2014. okt. 17. 04:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!