Pcos nők vagyok lehetek még spontán terhes?
Kedves olvasok kérem aki hasonlo helyzetben volt kérem hogy válaszoljon a kérdésemere
psos vagyok 3 éve szeretnék gyereket de nem sikerül. Lassan 1 éve voltam orvosnál szegeden ott tudtam meg hogy pcos vagyok .Pete érésem volt de a tüszők nem repedtek meg .Volt egy laparaszkop mütétem (petefészek drilling)
kővetkezö honapban clostilbegyt és gonal f injekciot kaptam és nem sikerült .kővetkezö honapban pedig el mentünk inszemináciora az ugy volt hogy ugyan ezek a gyógyszert kaptam. menstruácio után kellet menni 3 honapon keresztül és az se sikerült szoval most nem tudom hogy mit csinájak várom a válszokat
Ha kezelve van a pco akkor mindenféle rásegítés nélkül is teherbe eshetsz.
Hallottál már a hármas kezelésről?Ha nem akkor sürgősen keress fel egy endokrinológust!
Előttem szólóhoz csatlakozom. Ki kell deríteni a pcos okát, ami az esetek zömében inzulin rezisztencia. Ezt kell kezelni a hármas kezeléssel (diéta mozgás gyógyszer). A többség jól reagál a kezelésre, és spontán teherbe esik, mint jómagam is.
Az inzulin rezisztencia alapvetően egy anyagcsere probléma, kezeletlenül nem csak meddőséget okoz (a pcos egy tünete), hanem 2. típusú diabétesz lesz belőle.
Szerintem is keress fel egy hozzáértő nődokit, vagy endokrinológust.
Én meddőségi klinikára mentem, az ottani dokim azt mondta, ez az egyik legjobban kezelhető meddőségi probléma, ha hamarabb rájöttek volna az IR, és a PCOS összefüggésére, vagy ha a nődokik tájékozottabbak lennének, sok lombikot megspórolhattak volna. Az inszemnek sincs addig értelme, amíg az ok nem tisztázott.
Sőt Ir-es PCOS betegnél ha nincs kezelve, a petefészek gyógyszeres túlstimulálása ronthat a helyzeten.
Nem kaptál megfelelő kezelést. Olvass utána, és csatlakozz a facebook - PCOS Alapítvány Minden, ami PCOS csoportjához.
Elmélet és információk:
www.pco-szindroma.hu
A hármas (négyes) kezeléssel nekem első próbálkozós hónapban és spontán fogant a fiam, semmi drasztikus beavatkozásra vagy hormonkezelésre nem volt szükségem. Keress másik orvost is, olyat, aki jártas az inzulinrezisztencia kezelésében (ami a PCOS kiváltó oka). A drillingről meg inkább nem mondok semmit, utólag már mindegy.
Kedves utolsó.
neked is csak azt tudom javasolni, hogy keress fel endokrinológust, ő a hormonszakértő, nem a nőgyógyász.
Kivizsgál rendesen, hogy mitől van a problémád, és rendes kezelést ad rá.
A fogamzásgátló valóban csak elfedi a tüneteket.
Ma azért már jóval többet tudnak a dokik is, mint a te születésed idején, ha jó helyre mész, nem kell éveket várnod a babára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!