Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Pcos nők vagyok lehetek még...

Kisbabát akarok kérdése:

Pcos nők vagyok lehetek még spontán terhes?

Figyelt kérdés

Kedves olvasok kérem aki hasonlo helyzetben volt kérem hogy válaszoljon a kérdésemere

psos vagyok 3 éve szeretnék gyereket de nem sikerül. Lassan 1 éve voltam orvosnál szegeden ott tudtam meg hogy pcos vagyok .Pete érésem volt de a tüszők nem repedtek meg .Volt egy laparaszkop mütétem (petefészek drilling)

kővetkezö honapban clostilbegyt és gonal f injekciot kaptam és nem sikerült .kővetkezö honapban pedig el mentünk inszemináciora az ugy volt hogy ugyan ezek a gyógyszert kaptam. menstruácio után kellet menni 3 honapon keresztül és az se sikerült szoval most nem tudom hogy mit csinájak várom a válszokat

2014. okt. 5. 15:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha kezelve van a pco akkor mindenféle rásegítés nélkül is teherbe eshetsz.

Hallottál már a hármas kezelésről?Ha nem akkor sürgősen keress fel egy endokrinológust!

2014. okt. 5. 15:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Előttem szólóhoz csatlakozom. Ki kell deríteni a pcos okát, ami az esetek zömében inzulin rezisztencia. Ezt kell kezelni a hármas kezeléssel (diéta mozgás gyógyszer). A többség jól reagál a kezelésre, és spontán teherbe esik, mint jómagam is.

Az inzulin rezisztencia alapvetően egy anyagcsere probléma, kezeletlenül nem csak meddőséget okoz (a pcos egy tünete), hanem 2. típusú diabétesz lesz belőle.

Szerintem is keress fel egy hozzáértő nődokit, vagy endokrinológust.

Én meddőségi klinikára mentem, az ottani dokim azt mondta, ez az egyik legjobban kezelhető meddőségi probléma, ha hamarabb rájöttek volna az IR, és a PCOS összefüggésére, vagy ha a nődokik tájékozottabbak lennének, sok lombikot megspórolhattak volna. Az inszemnek sincs addig értelme, amíg az ok nem tisztázott.

Sőt Ir-es PCOS betegnél ha nincs kezelve, a petefészek gyógyszeres túlstimulálása ronthat a helyzeten.

2014. okt. 5. 16:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Harmas kezeles! Es igen, sikerulhet spontan, az en babam is ugy lett.
2014. okt. 5. 17:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kaptál megfelelő kezelést. Olvass utána, és csatlakozz a facebook - PCOS Alapítvány Minden, ami PCOS csoportjához.

Elmélet és információk:

www.pco-szindroma.hu

A hármas (négyes) kezeléssel nekem első próbálkozós hónapban és spontán fogant a fiam, semmi drasztikus beavatkozásra vagy hormonkezelésre nem volt szükségem. Keress másik orvost is, olyat, aki jártas az inzulinrezisztencia kezelésében (ami a PCOS kiváltó oka). A drillingről meg inkább nem mondok semmit, utólag már mindegy.

2014. okt. 5. 18:07
 5/9 anonim válasza:
Sziasztok! Nem tudom nézi e még valaki a hozzászólásokat, gondoltam írok én is mivel nekem is pcos-em van. 19 éves vagyok és 18 évesen diagnosztizálták nálam ezt.13 évesen kezdtem el menstruálni sajnos azóta kisebb nagyobb szünetekkel mindig többször jött meg a vérzésem ( 2 hetente és volt h 2 hétig tartott) Az első nőgyógyász akihez elmentem ő a Premens nevű gyógyszert írta ami nem használt, később egy másik nőgyógyász a cypromix nevű (fogamzásgátló és gyógyszer egyben) nevű tablettát, ami csökkentette a fájdalmaimat már 7 hónapja szedem, most akarok majd visszamenni konzultációra. Nagyon félek hogy majd nem lehet gyerekem 5-6 év múlva szeretnék, kövér nem vagyok 56 kiló és 160 cm mégis nagyon félek h ha húzom a dolgokat sokáig meddő leszek, sajnos ott van az iskola is amit el kell végeznem most nem állhatok neki a babatervezésnek :(. Édesanyámnak hasonló problémáig voltak 11 évig járt orvosról orvosra amíg sikerült neki teherbe esni, félek hogy én is így járok. :( Olvastam a progeszteron krémről nem tudom hallott e róla valaki esetleg hasznos lenne e azzal kezelni magam mint szintetikus hormonokkal?
2014. okt. 15. 22:44
 6/9 Manka68 ***** válasza:

Kedves utolsó.

neked is csak azt tudom javasolni, hogy keress fel endokrinológust, ő a hormonszakértő, nem a nőgyógyász.

Kivizsgál rendesen, hogy mitől van a problémád, és rendes kezelést ad rá.

A fogamzásgátló valóban csak elfedi a tüneteket.

Ma azért már jóval többet tudnak a dokik is, mint a te születésed idején, ha jó helyre mész, nem kell éveket várnod a babára.

2014. okt. 16. 04:55
 7/9 anonim válasza:
köszi a választ!
2014. okt. 16. 12:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Sziasztok. csak most lattam a kerdest, igy most irok. 24 eves vagyok, 14 evesen volt eloszor menstruaciom. Mindig keset 1-2 hetet de azert minden holnapban volt havim. Egy evet kimentem kulfoldre, ahol klima miatta meg ritkaban jott, de egy nagyon rendes magan klinikan csomo viszgalat utana, azt mondtak minden tokeletes es ilyen a szervezetem, nincs ok aggodalomra. Ez 22 eves koromban volt. Ra 1 evere, ide haza elmentem egy rutik kivizsgalasra, ahol pcos lett a diagnozis. 52 kg vagyok,rendszeresen sportolo, nincs semmi fele szor, patanas az arcomon, szoval semmi olyan ami ezt irna korul. de rendesen latszot a econ a sok fekete potty. fel evig szedtem fogamzas gatlot (diane 35) ami nalam nagyon bevalt. nem hiztam, nem volt semmi bajom es mar 6 honapja megszuntettem es 28-29 napos ciklusaim vannak ovulacioval. meg nem akarunk gyermeket, csak jovore, de nalunk bevalt
2014. okt. 17. 11:48
 9/9 anonim válasza:
szia.Én elmentem nőgyógyászhoz hogy babát szeretnék de nem jön össze.Elküldtek laborra és azt mondták az eredmények alapján spontán nem eshetek teherbe menjek magánklinikára.Gondoltam gyógyszerezés előtt megpróbálom természetes módszerrel.Herbária teákat ittam.Első 14nap cickafark második 14nap palástfű és végig a kettő mellett barátcserje.Először beállt a ciklusom 28 napra (mindig rendszertelen volt) utánna pozitív terhességi tesztem lett.Most 2 éves a lányom.
febr. 22. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!