Mik a tünetei a PCOD-nek? És honnan tudom biztosan h nekem az van?
Itt is tudsz erről olvasni: [link]
A PCOS oka szénhidrát-anyagcserebetegség, hozzáértő endokrinológuat érdemes felkeresni ezzel. Én a Mensmentis-be járok, ők a legjobbak.
A pcos tünetei nem mindenkinél egyformák, nekem a következők voltak: rendszertelen (legtöbbször kimaradt) menstruáció, sok kis ciszta (betokozódott, meg nem érett petesejt, ami nem tudott leválni), ezek az ultrahangon látszottak.
Valószínűsíti a pcos-t a mozgásszegény életmód, és a gyorsan felszívódó szénhidrátokban és tejtermékekben gazdag táplálkozás: fehér liszt, fehér és barna cukor, tészta, krumpli, fehér rizs, tejtermékek (kivéve a kemény sajtok).
Ha a fentiekből sokat fogyasztasz, akkor könnyen elképzelhető a pcos. Ilyen esetben és egyébként is érdemes elmenni egy endokrinológushoz (vagy egy olyan nőgyógyászhoz, aki hajlandó Merckformint felírni, ezt szedi a cukorbetegek egy része is, és sikerrel alkalmazzák már egy ideje pcos-osoknál is (pl. nálam). Aztán amit még tehetsz: elmész és megtanulod az aviva tornát, ami egy hormon torna, és heti 2x30 percig csinálod. Egyébként vannak kifejezetten megtermékenyítést elősegítő gyakorlatai, ezek miatt is érdemes elmenni, nagyon sok baba fogant már ennek köszönhetően!
Aztán a táplálkozásban átváltani zöldségekre, gyümölcsökre, magvakra, húsra, esetleg teljes kiőrlésű kenyérre, de jobb, ha maglisztből készül inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!