Ha utrogestan eltolja a menzeszt, akkor ezáltal a peteérést is eltolja?

Figyelt kérdés
Pénteken reggel tettem fel utoljára, szombatra kellett volna megjönnie, de csak ma jött meg. A ciklusaim pont 28 naposak voltak. Akkor ez is kitolódik, és a peteérés is másképp lesz?

2014. júl. 7. 19:04
 1/3 Manka68 ***** válasza:

Nem jön meg azonnal, amikor abbahagyod az utrot, általában 2-3 nap múlva. Vagyis az új ciklusodat mától kell számolnod, és két hét múlva hétfőn lesz ovud, ha tankönyvi ciklusaid vannak. :-)

Egyébként miért kellett abbahagynod? Negatív lett a teszt, vagy a vérvétel?

2014. júl. 7. 19:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez a második utro-s hónapom. Az előző hónapban (ciklusban) 2*1-et használtam, szájon át vettem be. Barnázásra kaptam, de nem múlt el, ugyanúgy barnáztam mellette, és akkor napra pontosan ugyan úgy meg is jött. (feltételezem nem igazán hatotta meg a szervezetem) A doki mondta, hogy akkor emeljünk , és legyen 3*1. Na de én nem bíztam a véletlenre, ezt már kúpként használtam, és ugye reggel este egyet feltettem, délben meg bevettem, mivel a munkahelyemen nem tudtam megoldani. És hát hiába teszteltem múlt pénteken, negatív lett, péntek reggel azért még feltettem egyet, gondoltam ne szakadjon meg olyan durván a 3*1-es folyamat. Hétvégén semmi, de ma már déltől igen csak görcsöltem, és délután lám, megjött. Rossz hogy eltolta két nappal, olyan jól beállt, mindig szombaton jött meg :( Ebben a hónapban pedig még nem tudom mi lesz, lehet nem használom, mert hiába, nem akar összejönni a baby :(
2014. júl. 7. 19:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Az utrogestan progeszteront tartalmaz. Az olyan hormon, mint ami a ciklus második felében a testedben is termelődik. Ezt a hormont a petesejt helyén kialakult sárgatest termeli és elősegíti a nyálkahártya átalakulását, megvastagodását. A normális ciklusban azért jön meg a menzesz, mert megtermékenyítés hiányában a sárgatest elpusztul, a progeszteronszint emiatt leesik. És a progeszteron megvonása miatt alakul ki a vérzés.

Ha utrot szedsz, ugyanez történik, csak mivel pótlod a hormont, nyilván akkor jön csak létre vérzés, mikor abbahagyod.

Hasonló gyógyszerrel szokták kitolni a menzeszt is, ha éppen nem jönne jól a vérzés.

tehát teljesen normális, hogy eltolta a vérzésed. Ha tovább szedted volna, még jobban kitolta volna.

A következő ciklusod pedig a vérzéstől indul.

2014. júl. 7. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!