Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogy oldjátok meg a munkát...

Hogy oldjátok meg a munkát miközben inszemre -lombikra jártok?

Figyelt kérdés
Én még abban a könnyebb helyzetben vagyok hogy magamnak dolgozok,de a kimaradt munkát pótolnom kell akár hétvégén. Néha úgy érzem nem fogom utólérni magam soha..
2014. máj. 31. 19:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Egy kolléganő 6 inszemet és 3 lombikot csinált végig munka mellett. Mondjuk vendéglátásban dolgoztunk és a főnök tudott róla, hogy a csajszi hova jár. Délelőttös és délutános műszakok voltak, mindig úgy kérte magát, hogy tudjon menni vizsgálatokra. A szabadnapokat is úgy kérte, hogy tudjon pihenni is egy egy inszem, beültetés után. Néha vett ki szabit is.

Végül a 4. lombikja lett sikeres, de akkor már az első pillanattól betegállományba ment és csak 12. hét után kezdett újra dolgozni.

2014. máj. 31. 21:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én most kaptam meg egy állást, de nem tudom, vállaljam-e, mert július közepén lesz az első konzultációnk. Nem szeretnék már a próbaidő alatt állandóan hiányozgatni, folyton hazudozni, hogy hová megyek. Meg hát az se lenne túl jó, ha már a próbaidő alatt ellőném az összes időarányosan megállapított szabadnapomat, utána meg folyton táppénzen lennék. Sztem már a próbaidő alatt repülnék. Sajnálom, mert az állás a szakmámba vág, elég régóta vagyok munkanélküli, de pont ugyanennyi ideje várunk a babára is. Úgy érzem, felőrlődöm a dilemmában.
2014. máj. 31. 21:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Én sem akartam elmondani az ügyfeleimnek, hogy miért kell variálnom, de mostmár ha egy héten 3x el kell menjek uh-ra,+ utána az inszem (ráadásul másik város 1,5 órára ahol lakom) van hogy elmondom hogy megértőbbek legyenek miért van csúszás a munkámban, és hogy miért kell átrakjunk időpontokat.. csak ez sok idegeskedéssel jár és nem szeretném ha emiatt nem sikerülne..
2014. máj. 31. 22:24
 4/7 Manka68 ***** válasza:
100%

Én először nem mondtam el, majdnem kirúgtak, mert azt hitték, link lettem. Amikor bejelentettem a dolgot, sokkal megértőbbek voltak. :-)

Sőt, drukkoltak nekem, igyekeztek vigyázni rám. :-)

Kérdező, szerintem próbáld meg a munka egy részét átadni valakinek, mert ha sikerül, és babázni fogsz, amúgy is szükséged lesz segítségre, ha pedig nem, a stressz miatt még nehezebben jön majd össze a baba.

2-es válaszoló: a konzultáció után még jó eséllyel csak hónapok múlva lesz beavatkozás, addigra bőven letelik a próbaidőd, nyugodtan elfogadhatod a munkát. :-)És nem muszáj szabit kivenni a kezelések idejére, igazolást kérhetsz az intézettől, nem fizetik ugyan a napot, de igazolt lesz, és kötelesek elengedni. Törvény írja elő. :-)

2014. jún. 1. 06:13
 5/7 LadyLoss ***** válasza:
A vizsgálatok és beavatkozások idejére kötelező elengednie a munkáltatónak, csak igazolást kell kérni az adott meddőségi intézetből. Én is így csináltam végig 2 lombikot.
2014. jún. 1. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

2 inszemit és 2 lombikot csináltam végig munka mellett. Már az elején elmondtam mindent a főnökömnek, simán elengedtek.

Ha magadnak dolgozol (vállalkozó vagy?) és meg akarod tartani az ügyfélkört, akkor szerintem valamilyen magyarázat kell nekik. Ha konkrétan ezt nem is, de valamit jó lenne.

Az én kozmetikusom (aki szintén ilyen helyzetben volt) mondjuk elmondta és mondta, hogy bocs, de a következő pár hónap össze-vissza lesz, de ezt én abszolút megértettem :)))

2014. jún. 2. 12:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen vállalkozó vagyok! Már nagyjából én is elmondtam miért variallok állandóan ..ezt nem lehet sokáig "titkolni". Mostmár eljutottam arra a pontra hogy kicsit önző leszek és a magam kedvére alakitom a dolgokat mégha ez nem is tetszik mindenkinek..
2014. jún. 2. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!