Van olyan, hogy IR esetén valakinek nem használ a 3-as kezelés?

Figyelt kérdés

Történet a következő:

kb. 1 éve derült ki, hogy IR-em van. Kaptam Meforalt, diétázom mozgok.

Augusztusban kontroll vérvétel, rosszabbodó eredmények. Gyógyszercsere Eucreas-ra.

Decemberben újabb kontroll, akkor erőteljesen javuló értékek.

Most májusban viszont újra nagyon rossz eredmények. Diétát tartom, a gyógyszert szedem. A mozgás úgy néz ki, hogy napi fél órát igyekszem, de van, hogy kimarad egyéb program miatt sajnos. Olyan is volt, hogy egy hetet ki kellett hagyjak, mert nagyon fájt a derekam, alig tudtam menni is.

Jövő héten megyek vissza a dokihoz, elképzelni nem tudom, mitől romlottak ennyit az eredményeim. Ez azt jelenti, hogy nekem soha nem lehet kisbabám?

Ezek az eredményeim:

Glükóz terhelés 0' 5,3 mmol/L         3,5 ­ 6,1

Glükóz terhelés 60' 12,3 mmol/L   *     3,1 ­ 10,5

Glükóz terhelés 120' 8,1 mmol/L   *     3,1 ­ 7,5

Inzulin 0 perces  6,0 mIU/L          1,9 ­ 23,0

Inzulin terhelés 60'   33,1 mIU/L

Inzulin terhelés 120'  46,7 mIU/L

2014. máj. 16. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem 2 év kellett hozzá a 3-as kezeléssel, szóval semmiképp ne add fel, nem azt jelenti...Volt teljes laborod is? Azért ez összetettebb szerintem, mint csak az inzulint figyelni. Mozgásnál egy picit menj 30 perc fölé, pulzus emelkedjen jól, és izzadj! :)
2014. máj. 16. 13:41
 2/3 A kérdező kommentje:

igen, a többi értékem már jó.

Sajnos napi 30 percnél többet nem tudok beszorítani naponta az életembe. Néha ezt is csak nagyon nehezen. Hétvégén szoktam 1 órát mozogni.

2014. máj. 16. 13:43
 3/3 anonim ***** válasza:
sajnos van ilyen de ritka, nem ártana utánajárni nem más okozza-e az ir-t. pl van hogy étel allergia, intolerancia okozza, de van akinek mellékvesekéreg betegség a neve cushing szindróma.
2014. máj. 16. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!