Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ezek az értékek progeszteron...

Ezek az értékek progeszteron hiányra utalnak? Részletek lennt

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy progeszteron hiányos vagyok, és a nőgyógyászom szerint ez okozhat átmeneti meddőséget, amíg nem rendeződik a progeszteron és ösztrogén egyensúly. Most voltam újabb vérvételen, és a következő lett az eredményem. 673.3 pmol/l az ösztradiol szintem, a progeszteron pedig 44.8 nmol/l. Az előző vérvételemen ezek az értékek körülbelül a fele volt a mostaninak. Ő valami arányt számolt belőlük, és abból állapította meg a prog hiányt. Írt fel prog kenőcsöt amit hónapok óta használok, és most lesz a kontrolom. Szerintetek a mostani eredmény az mit tükröz?? Tényleg segítő válaszokat, mert nem igazán értem mi mit jelent... Előre is köszönöm! Szép napot nektek!

2014. ápr. 11. 14:14
 1/3 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Hát először is : a progeszteron hiány nem ok, hanem annak a tünete, hogy nem volt peteérésed. Emiatt hiába kapsz progeszteron pótlást, az csak a ciklusodat állítja be, mást nem csinál. Peteérésed nem lesz tőle.

Az eredményedről így nem lehet érdemben nyilatkozni, ez nagyon kevés infó. Tudni kellene, hogy a vérvétel ciklus hányadik napján volt, mert a hormonok a ciklus során változnak, egymáshoz képest is.

Egyébként ha a vérvétel körüli napokban használod a prog krémet, akkor az eredmény hamis, mert a krém hatóanyagát is mutatja.

Ha adhatok tanácsot, keress fel endokrinológust, lehetőleg olyat, aki meddőségi problémákra specializálta magát, ki fogja deríteni mi okozza a peteérés elmaradását, és az okot kezeli, nem a tüneteket.

2014. ápr. 11. 17:51
 2/3 anonim ***** válasza:

de ennyi prog szinttel már van peteérés?

ez a progi szint alapból nagyon jó szerintem,csak az ösztradiolod tényleg magas hozzá,de amúgy nekem is ez van,40progi és 390 ösztradiol szint,én is krémet használok,de nekem nem doki írta ki.megkérdezhetem a krém nevét?

2014. ápr. 16. 16:50
 3/3 anonim ***** válasza:

előző válaszoló vagyok:

nem kérdés akart lenni,hanem kijelentés,szerintem meg van peteérésed ezzel a progi szinttel,keress fel tényleg egy endokrinológust is,de ha ő sem segít,inkább egy hormontanácsadót javaslok,aki az egész hormonrendszered nézi,nemcsak a pajzsmirigy és nemcsak a női hormonokat külön-külön.

az ösztrogén dominencia is okozhat gebaszt,itt olvass utána:

[link]

apropó,én D vitamint is szedek,mert hiányom van,és az is hozzájárul a dolgokhoz,ajánlatos így tél végével...

2014. ápr. 16. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!