Van itt vékony IR/PCOS-s? Mennyi hónap/év 3-as kezelés után sikerült a baba?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 7. 10:42
 1/6 A kérdező kommentje:
Röviden leirnátok a történetetek? Sokat segítene egy kis lelki erő
2014. ápr. 7. 10:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

10 éves a fiam, kb. 7 éve próbálkozunk kistesó projekten. Sok kezelést kaptam idegesítő és kellemetlen időszak volt az biztos. Bevallom tavaly beteltem és feladtam hosszú évek után. Bevágtam a gyógyszereket a kukába és úgy döntöttünk, hogy ha lesz-lesz ha nem akkor nem. Van aki erős és nem adja fel, én nem voltam az.

Kívánom a legjobbakat, egészséget és mihamarabbi pozitív tesztet!

28 hetes kismama

2014. ápr. 7. 11:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem kb 15 éve merült fel először (huszonéves koromban) a PCOS gyanúja, rendszertelenül menstruáltam, volt hogy hónapokig egyáltalán nem. Más tünetem nem volt, a súlyom 52-56 kg között mozgott a 165 cm-es magasságomhoz. Akkor még nem vizsgálta senki az inzulin rezisztenciát, bár valószínűleg a folyamat már elkezdődhetett. Majd kb 4 éve egy év alatt híztam 15 kilót, és egyáltalán nem menstruáltam. Mivel ekkoriban már szerettem volna kisbabát, rögtön egy meddőségi klinikán indítottam, és az első, inzulin rezisztenciára irányuló vizsgálat kiderítette, hogy ez a probléma, sőt már az éhgyomri vércukrom is magas volt. Ez 2011 novemberében volt, ezután kezdtem a 3-as kezelést. Először csak lightosan, majd mivel semmi nem történt, januárban bekeménítettem a diéta terén, és igyekeztem mozogni is. Április végén már 5 hetes terhes voltam. Tehát ha a tingilingi időt is beleszámolom, akkor kb 4 hónap, pedig az inzulin értékeim az egekben voltak. Kitartást, ez egy jól kezelhető probléma! :)
2014. ápr. 7. 13:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, van egy ismerősöm, akinek a felesége szintén IR-es, kb 175 cm magas, és szerintem nem volt 50-52 kilónál több, amikor kiderült. A diéta megkezdése után még fogyott is, ő is néhány hónap alatt teherbe esett. Ma már a 2. gyermekét várja. Én is a 2. babámmal vagyok terhes, a kislányom születése után csak az étkezésemre figyeltem oda valamennyire,és picit mozogtam, de nem szedtem Meforalt.
2014. ápr. 7. 14:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

179 cm vagyok és 60 kg.

10 év rendszertelen menstruáció után kaptam meg a megfelelő kezelést, 25 évesen estem teherbe 2 hónap Meforal+diéta+mozgás után. :) 2 éves már a lányunk. Drukkolok!

2014. ápr. 9. 14:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én történetem a következő. Kb. másfél éve próbálkoztunk a babával, de nem jött. Ovutesztek, hőmérőzés, semmi. 4 hónap closty-kúra, semmi. Laparoszkópiás műtét, ami alatt kiderült, hogy a petevezetők átjárhatók, viszont van endometriózisom. Kitakarítottak, majd fél év próbálkozás megint. Semmi. Ezután meddőségi centrum. Két lombik egymás után. A második biokémiai terhesség lett. Már ott feszegettem a kérdést, hogy nem kéne-e egy IR-re irányuló vizsgálat. Nem. Van rendes mensim, van pé, vékony vagyok, tuti nem vagyok az. Mondtam oké, de apám inzulinos cukros. Akkor se vagyok.

Hát én nem hagytam annyiban, ott hagytam őket és irány a Mensmentis. Kiderült, hogy bizony ám, hogy IR-em van. Mikor a doktornő meglátta az értékeimet, mondta is, hogy ilyen értékekkel még lombikkal se volt semmi esélyem. Durván másfél év kellett hozzá, mire újra normál értékeim lettek. Nálunk ugye a férjem eredményei miatt csak lombik jöhetett szóba. Akkor már mehettünk volna újra, de addigra annyira belefáradtunk mindketten a gyerektémába is, meg egymásba is, hogy a válást fontolgattuk. És akkor spontán, több mint 6 év után megfogant a kisfiunk. Sajnos a házasságunkat ez sem mentette meg, hosszú volt ez a 6 év küzdelem, és minket nem megerősített, hanem eltávolított egymástól. Két hónapja külön is költöztünk, mert bár mindketten nagyon várjuk a kisfiunkat az egymással való problémáinkat nem tudtuk megoldani azóta se. Csak a baba miatt pedig nem akartunk együtt maradni.

Szóval a kérdésedre a válasz, nálam durván két év hármas kezelés kellett, de nálunk a férjemmel is voltak problémák.

34. hetes kismama

2014. ápr. 17. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!