Y kromoszóma mikrodeleziós vizsgálatát hol lehet tb támogatottan kérni?
Csinálják, valahol Bp.-n, illetve Szombathelyen és talán Debrecenben is.
Győrben is van a kórházban, de ott fizetni kell valamennyit; magánban pedig 28.00Ft-tól megy felfelé az ára.
A központi laboratórium genetikai részlegében -ezt is kiderítettem.
Andrológustól kell beutaló, de az eddigi andrológusok még nem is hallottak erről a vizsgálatról........
Most ápr. végén megyünk az Urológiaiba, de nem sok jót várok......... :-(
Szia, első vagyok. Mi is sokat gondolkodtunk rajta hogy megcsináltatjuk (azoospermia), de aztán úgy voltunk vele, hogy a biopsziát ígyis-úgyis elvégeztetnénk, mert hallottam már olyat hogy igazolt AFZa ill. AZFb deléció mellett is találtak alkalmas spermiumokat, szóval semmiképp nem hagytuk volna ki a műtétet, így meg a génteszt végülis feleslegessé vált.
Találtak is műtéttel sejteket hál'Istennek. Aztán amikor lombikoztunk, akkor előjött újra a téma, mert ha mégis AZF az ok, akkor fiúgyerekre 100%-ban öröklődik, és lehetne beültetés előtt PGD-t csináltatni, hogy csak a lány embriókat ültessék vissza. De nekem ez már olyan meredek beavatkozás lett volna a természetbe, hogy nem csináltattuk meg.
Nekünk amúgy az andrológusunk azt mondta, hogy csak a Nagy Géndiagnosztikában csinálnak AZF tesztet.
Most néztem, hogy a Laboratórium kft is csinálja!!!!! 25.000Ft, két hét.
Egyébként köszi; és a PGD-vel kapcsolatban annyit, hogy nekem is meredek hogy "egy ilyen miatt" ne kérjem a fiúkat....... Persze az azoosperma, érthető. De nekünk van, csak nagyon -nagyon gyengusz. Szóval durva dolog, igaz.
Hol tartotok azóta?
Mi az első sikertelenen vagyunk túl márciusban.
Szia, húú köszi az infót! Azért még mindig benne van hogy megnézetjük, mert ha fiunk lesz, azért jó tudni hogy ő mire készüljön majd... Szerintem mikor én néztem akkor a Laboratórium Kft.-ben még nem csinálták, mert anno mindent feltúrtam neten és nem találtam.
Nekünk sikerült az első beültetésünk, 10 hetes terhes vagyok hármasikrekkel... :)
Mielőbbi sok sikert kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!