FONTOS, A hormonértékeim ha tartományon belül vannak, akkor más mi lehet a gond?
Már másfél éve próbálkozun a férjemmel,de nem sikerül a baba,a férjemmel ok minden,megvoltak a vizsgálatok,én voltam endokrinológusnál,és meg kellett a hormonvizsgálatokat csinálnom.Még csak a 2 napi hormonsorom eredményei vannak meg,mert a 21.napit hamarabb csináltam,összekevertem,igy ujra kell csinálnom ezen ciklus 21 napján.Ma voltam pajzsmirigy ultrahangon,amiből az jött ki hogy jelentős pajzymirigy megnagyobbodásom van,amit már érezztem magamon is.Nőgyógyásznál cisztákat találtak,de azzt is meg kell ismételjem.
Viszont a hormonértékeim referencia tartományon belül vannak,és semmi rendellenes nem jött ki,akkor mi más lehet a gond?
Leirom a hormonértékeim,hogy ti is lássátok,melle irva a referenciatartomanyt...
TSH: 2.48 uUI/ml 0.27-4.2
ANTI TPO: 28.74 UI/ML <34
Kortizol: 429.1 nmol/L 7-10 a.m: 171-536
DHEA-S: 133.6 ug/dl 98.8-340
Estradiol: 38.02 pg/ml 25-75 folikularis fazis
FSH: 6.31 mUI/ml 3.5-12.5
LH: 3.44 mUI/ml 2.4-12.6
Prolaktin: 10.63 ng/ml <28.9 ng/ml
FT4: 15.57 pmol/L 10.6-22.7
Tesztoszteron: 0.497 nmol/L 0.22-2.9
Kb ennyi,es megvan a multhavi 22.napi vervetelem eredmenye : Prolaktin: 21.50 ng.ml
Progeszteron: 12.75 ng/ml 0.37-18.4 lutealis
Tesztoszteron 0.69 nmol/l
De tudtommal a cisztak nem befolyasoljak a teherbeesest,es a pajzsmirigymegnagyobbodással azt nem értem,hogy akkor a laboron a pajzsmirigyhormonok hogy lehetnek rendben?
Amit még kihagytam:
SHBG: 55.86 nmol/l 26-110
TG: 10.77 ng/ml 3.5-77
A TSH-d lehetne alacsonyabb. AZ előzp ciklusban elég alacsony lett a progeszteron szinted.
valamint kéne még terheléses cukor és inzulin vizsgálat.
tsh-d jo de babahoz magas!!!1-2kozotti a jo.le kelk vinni.konzultalj hormontanacsadoval v dokival....
ez sok esetben olvastam mar hogy baj...
lh-fsh aranyrol is olvastam h 1:1
legjobb lenne egy jo doki aki foglalk ezekkel...v neten irj hormontanacsadonak.
en pajzs komplexet szedek es womans kremet hasznalok olvass utanuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!