41 évet töltöttem több mint valószínűleg babám lesz, van egy kisfiam 8 lesz, mennyi eséje van ahoz hogy egésszégesen szülessen? (7 év után sikerült)
Az ESÉLYE!! ugyanannyi mint bárki mának, ha a megfelelő vizsgálatokat végigcsinálod, és odafigyelsz magadra.
EGÉSZSÉG!! (7 éve próbálkoztok és nem néztél utána?)
Nem lesz semmi gond nyugi. ez egy nagy mizéria manapság hogy jaj 40 évesen suzüljön valaki. Épp multkor volt egy műsor ahol Czeizel Endre erröl beszélt és mondta hogy régen is szültek 40-45 évesen is nők és semmit nem befolyásolt az hogy az második vagy 7. terhesség. példának Arany Jánost hozta fel aki 11. gyerek volt. Gondolhatod az Ö anyja sem 30 volt akkor. Az én dédnagymamám is 42 évesen szülte a 6. gyerekét. Tehát ez régen sem volt ritka annyi hogy akkor már a többedik gyerek jött.
Sőtazt is mondta hogy a méh már nehezebben viselheti a megterhelést az 5. terhesség kihirdásánál mint az elsö vagy másodiknál. A genetikai problémára pedig 1%-kal nagyobb az esély mint mondjuk 30 évesen. A megfelelő vizsgáltaok melett nem lesz gond.
Nem kirívó 40 felett szülni, pláne többedik gyereket, de ha parázni akarsz, rákeresel a google-ban az egyes rendellenességekre, és akkor találhatsz életkor szerinti összefoglaló táblázatokat az átlag népességre. Pl:
Cikkeket is bőven találsz a negyven feletti terhességek kockázatairól. Pl:
De szerintem olyan nagy halmaz nincs, hogy egészséges/beteg gyerekek aránya, hiszen egyrészt nincs teljesen egészséges ember, mindenki hordoz hajlamokat, másrészt nagyon sokféle kisebb-nagyobb betegség előfordulhat és nehéz meghúzni a határt, harmadrészt bármilyen esély csak az átlagot tükrözi, így nem tudhatod előre, ti beleestek-e. Aztán a legbiztosabbat akkor fogsz tudni, ha mindenféle szűrővizsgálatra elmész, ugyanakkor létezik elég sok betegség, amit (még) nem tudnak vagy nincs lehetőség szűrni vagy megfizetethetetlen. A legfontosabb magadban eldönteni és a pároddal megbeszélni, mihez kezdetek a tudással, mit vállaltok és eszerint választani ki, milyen mértékben akarod "szűretni" magatokat, némely ajánlott szűrésnek is van kockázata, míg másokkal meg megint csak esély-számokat kapsz.
39 vagyok. 3.babámat várom.
NÁLAD SEM LESZ SEMMI GOND! Nyugi, és inkább élvezd a terhességedet, minthogy végigaggódnád!
boldog babavárást és könnyű szülést :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!