Rákszűrés? Ez most, hogy van?
P 3-as lett a rákszűrésen az eredményem.A doki azt mondta 3 hónap múlva megint meg kell csinálni.
Mondta,hogy menjek az eredményért és csinál valamilyen tesztet HPV-re.Ha nem kapok gyógyszert mitől javulna az eredményem 3 hónap múlva?
Lehet kinevettek és tudom kérdezhetném a dokim is de gondoltam itt vannak akik ezen már átmentek.
Ha HPV-s vagyok lehet gyerekem,vagy nehézségeket okoz a teherbeesés?
HPV vizsgálattal meg fogják állapítani, hogy milyen típusú HPV-d van. Vannak a magas rizikófaktorba tartozóak, amik felelősek pl. a méhnyakrákért és vannak az alacsony rizikófaktorúak amik pl. a genitális szemölcsökért felelősek. De ez csak úgynevezett tipizálás után derül ki. Kenetet fognak venni, úgy mint a rákszűrésnél. Ha megvan a diagnózis, akkor jön rá a kezelés, ami HPV típustól lehet más és más.
Engem műtöttek, de csak ambulánsan. Nekem magas rizikófaktorú volt, ezért méhszájplasztikát végeztek és kivágták a fertőzött részt. Nem volt vészes. Azóta csupa P1-P2-es eredményem van.
HPV-től simán teherbe lehet esni, de nem ajánlott, mert megfertőzheted a babát és az Ő szervezetébe is bekerül a vírus. Van, hogy HPV-s kismamát nem engednek szülni, hanem császárral veszik ki a babát, nehogy hüvelyi úton fertőződjön. De ne izgulj, ettől simán lehet babád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!