Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » SOS, Erős IR, Pcos és pozitív...

SOS, Erős IR, Pcos és pozitív teszt?

Figyelt kérdés

Van már egy 22 hónapos kislányom, aki egy kihagyott tabi mellett fogant. 1 éves volt amikor ráálltunk a kis tesó projektre. Mivel már kb 8 hónapja nem akart összejönni (ovu tesztem mindig pozi volt a 13. napon, rendszeres 28 napos ciklusaim voltak) 2,5 hónappal ezelőtt elmentem endokrinológushoz (nem gondoltam, hogy komolyabb gondok lehetnek, tévedtem) kiderült hogy elég erős IR-em van és a bal petefészkem tele van cisztával.

Kaptam mercket, tartottam a diétát (nem sportoltam), de karácsonykor bűnbe estem és abbahagytam a "kezelést". Most hétfőn akartam elkezdeni újra a diétát és a gyógyszert.

Mivel nem jött meg 2 nap késés után vagyis ma csináltam egy terhességi tesztet...ledöbbentem:

[link]

Soha nem volt pozi a tesztem mióta próbálkozunk a kis tesóval, a ciszták miatt lehet ilyen pozitív?

Dokimat nem tudom elérni mert ma nem rendel.

Félek mivel nem tartottam a kezelést karácsony óta, nagy bajt csináltam.:(

El kell kezdenem újra a merck szedését?

Hálás vagyok ha valaki segít!

2014. jan. 16. 13:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem a ferjem utrot irt ki, mert a metformint qbban a honapban akartam elkezdeni, amikor megfogant a lanyunk. Most mar ne kezdd el, fordulj nogyogyaszhoz (cisztatol ezer evben egyszer lesz halvany pozitiv a teszt, ez tuti baba).
2014. jan. 16. 13:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg! Holnap beszélj az orvosoddal, de addig ne idegeskedj. Én is hasonló helyzetben voltam, azt leszámítva, hogy terhességi cukorbeteg lettem, hála istennek más baj nem volt egész terhességem alatt és egészséges babám született. Ne idegeskedj, azzal többet ártasz!
2014. jan. 16. 13:53
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, megpróbálok megnyugodni mást úgysem tehetek.

Alig merem elhinni..egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen hamar sikerült, és ha minden rendben lesz nagyon boldog leszek:)

2014. jan. 16. 14:07
 4/10 anonim ***** válasza:
ez bizony baba. :)
2014. jan. 16. 14:15
 5/10 anonim ***** válasza:

pcos vagyok, sokkal halványabb volt a tesztem, és most ott alszik a másik szobában.

Biztos nem csináltál bajt!!!

Most megint pozitív lett a tesztem, és most is halványabb volt mint a tiéd!

(Egyébként én még szedem a merckformint, de spec én már pár hónapja...)

2014. jan. 16. 14:40
 6/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Először is gratulálok a pozi teszthez!

Tuti baba. Normál ciszta nem csinál ilyet, a többi pedig olyan ritka, mint a fehér holló! :-)

A diétát nyugodtan kezdd újra, azzal csak jót tehetsz, és talán még a rosszulléteken is javíthat (ha vannak). :-)

A merckformin sem okoz kárt elvileg, IR-eseknek amúgy is szedni kell a 12.-ik hétig, de azért mindenképpen kérdezd meg erről a dokidat, lehet hogy először most kisebb adagokat kell majd szedned, de lehet hogy nem is kell szedned ezután.(adagváltáskor, vagy újrakezdéskor átmenetileg rosszabbodik az IR, ezért fontos ez.)

Az utro is sokat segíthet, minél korábban kezdi el valaki, annál hatékonyabb. :-)

2014. jan. 16. 19:52
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó.:)

Most megyek a dokihoz, meglátjuk mit mond:)

Megírom estefelé.

2014. jan. 17. 12:41
 8/10 anonim ***** válasza:
feltétlenül írd meg, nagyon várjuk!!!!!!
2014. jan. 17. 13:19
 9/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Voltam dokinál írom a jelentést:P

Ultrahang vizsgálat:

45X42mm-es uteruscorpus látható 15mm-es nyálkahártyaechóval. A cavumban 3,5mm átmérőjű echomentes kerek képlet ábrázolódik, mely GS-nek felel meg.

(mi az a GS?)

Kaptam képet is:)

[link]

4-5 hetes terhes vagyok:)

Utrogestan hüvelykapszulát írt fel a dokim és reggel este 2x2 kel használnom.

Emellett folsav vagy terhesvitamin.

Merck-et továbbra is kell szednem a 12. hétig és a diétát is tartanom kell.

2 hét múlva kell visszamennem, addigra lehet, hogy lesz szívhang is.

Most megnyugodtam bár tudom, hogy az első 12 hét kritikus időszak de bizakodó vagyok:)

2014. jan. 17. 20:34
 10/10 A kérdező kommentje:

Ha valaki esetleg hasonló cipőben járna, leírom:

Most vagyok 13 hetes kismama, a babám szépen fejlődik,túl vagyunk a genetikai Uh-n is.:)

Diétát tartom, ciszták 3 hete felszívódtak, nagy a boldogság:)

Szép estét.

2014. márc. 14. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!