Akarok gyereket vagy nem?
Szerintem ha valaki egyértelműen akar gyereket, ott nincsenek magában kétségek. Olyan van, hogy az adott időben, helyzetben, körülmények közt nem akarja, mert nem olyanok jelenleg az anyagiak, éppen nem a legjobb a párkapcsolat, vagy éppen egészségügyileg nem érzi úgy az ember, hogy most jöhetne, de alapjában véve úgy van vele, hogy lesz, mert szeretne mindenképpen, csak most nem. Mert van ilyen. Én úgy érzem, hogy jelen pillanatban sok körülmény miatt nem lenne, nem zárom ki a lehetőséget, hogy 3-4 év múlva nem lesz még egy, de jelenleg ami a leginkább bennem van, hogy örülök, hogy a fiam már akkora, amekkora. Türelemjáték ő egymaga, jelenleg a türelmemhez is elég ő egymaga, mivel amúgy kitesz 3 gyereket sokszor. És lehet hogy később sem lesz több. Nem is igazán akarok, de a lehetőségét nem zárom ki, mert lehet 3-4 év múlva változik a helyzet. De most, ebben a pillanatban ezer százalékra tudom, hogy nem akarok.
Ha te bizonytalan vagy, ha úgy érzed, hogy nem igazán akarsz, akkor ne vállald. Akkor sem, ha a párod szeretne. Ennek közös döntésnek kell lenni. Mert hiába szeretné a párod, hogy legyen még egy, de ha te úgy érzed, hogy nem igazán ez, amire vágysz, akkor ne vállald. Mert te fogod őt kihordani, te fogod megszülni és gondolom a legtöbb időt is te fogod vele tölteni. És akkor ennek szívből jövő dolognak kell lenni.
Szerintem nem szégyen bevallani, hogy valaki nem akar 2-3 gyereket, hanem elég az 1 is.
Csak azért ne vállalj gyereket, hogy a másik gyerkőc ne legyen egyke. Ezért tényleg ne.
Ha nem szívből akarsz gyereket, ha nem érzed úgy, hogy végig szeretnél mindent újra csinálni a terhességtől egészen a pici koron át, szóval mindent, akkor csak ezért ne.
És biztos, hogy jó, ha az embernek van testvére, de akkor úgy legyen testvére az embernek, hogy a szülők teljes akaratából legyen mindkettő.
Egy gyerek gyerekkorában, egy ember felnőtt korában is tud nagyon jó barátokat szerezni, aki felér egy testvérrel. És sok esetben bár a szülők jó testvéreket nevelnek a gyerekükből, mégis a személyiségük, az érdeklődésük, esetleg a későbbi fizikai távolság miatt eltávolodnak egymástól vagy nem is jönnek ki sosem. És akkor tényleg olyan jó, hogy van egy testvére? És a szülők csak azért vállalták a másikat, hogy ő ne legyen egyedül?
Én ennek értelmét nem látom.
Ha akarok több gyereket a párommal, akkor az a mi döntésünk legyen, azt mi akarjuk és nem azért, hogy a másik gyerekünk ne legyen egyke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!