Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 27 hetesen 1 ujjnyira nyitva...

27 hetesen 1 ujjnyira nyitva vagyok és nem varrnak össze?

Figyelt kérdés

1 ujjnyira nyitva van a külső méhszájam(27 hetes vagyok), a doki annyit mondott, hogy sok pihenés és semmi emelés, de ma volt a férjem a gyerek orvosunknál, és ő azt mondta, hogy össze kellet volna varrni, mert így biztos, hogy koraszülés lesz a vége.

Volt már így valaki?

Már kezdek nagyon sokat idegeskedni ez miatt :( félek, hogy beindul a szülés

2013. nov. 21. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ajjaj, a gyerekgyógyász jobb lett volna, ha a kaptafánál marad. Ma már NAGYON ritkán varrnak, egy ujjnyinál meg pláne kizárt. Pihenj, és ne idegeskedj, abban az orvosban bízz, akinek ez a szakterülete.
2013. nov. 21. 16:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha külső méhszáj 1 ujjnyira van nyitva, akkor miért varrnának már össze? A gyerekorvos ne mondjon hülyeségeket már. Lehet hogy ő is orvos, de nem szülész-nőgyógyász. Nem véletlenül!

Nem te vagy se az első, se az utolsó, akinek a külső méhszája 1 ujjnyira nyitva van és egy kis odafigyeléssel még túl is hordják a gyereküket!

Ez nem egy olyan nagy gond, hogy orvosi beavatkozást igényelne.

Pihenni kell, nem szabad megerőltetni és ennyi.

Amúgy nem egy ismerősöm volt így, és nem volt semmi gond. Időben szültek, nem volt koraszülésük.

Az lenne a gond, ha ennyi idősen teljesen 1 ujjnyira végig nyitva volnál.

2013. nov. 21. 16:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A 22. héttől volt nyitva a külső méhszájam, cx:3100 (amire a doki azt mondta semmi gond vele, a lényeg hogy a belső és középső zárt és nem is rövidült meg ).

A kímélésről annyit, hogy ilyen állapotban repültem és nyaraltam : sétálós városlátogatás kikapcsolódás volt nagy hőségben. Tovább nyílni október végén a 36. héten kezdtem, ekkor lett 3210 az értékem(tehát a belső még akkor is zárt volt !!!) , majd november 10-én 37+2 naposan 2222...ez azóta se változott. Holnap töltöm a 39. hetet, a doki szerint a héten nem is szülünk... :D Szóval : nyugi!! Nem jelent semmi rosszat, hogy a külső méhszájad nyitva egy ujjnyira.

2013. nov. 21. 16:29
 4/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Egy kicsit megnyugodtam, az első terhességem nem volt zavartalan, sok problémám volt, de teljesen zárt voltam végig, és ezért nem tudtam, hogy mi is a helyzet ilyen esetben.

2013. nov. 21. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul nőgyógyász mondta, hogy többedik terhességnél teljesen természetes a külső méhszàj nyílása.
2013. nov. 21. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt akartam még írni, hogy ha nem az első terhességed, akkor meg pláne nem kell ezen csodálkozni.

Sok nőnek nyílik ki előbb a külső méhszáj, akinek nem első babája lesz.

2013. nov. 21. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem 24 hetesen teljesen nyitva volt a külső,be is fektettek akkor,de varrásra ilyen esetben még nincs szükség.Pihenj sokat,ne cipekedj,és ne fürödj forró vízben. 39+6 hetesen szültem,szóval épp időben. Ne aggódj,ez a lényeg.Minden rendben lesz.
2013. nov. 21. 18:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem végig nyitva volt a méhszáj 2 ujjnyira, és eszébe nem jutott az orvosnak össze fércelni.....a vége az lett, hogy tágítani kellett a szülésnél...úgyhogy ne aggódj!!!
2013. nov. 21. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!