Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Endokrinológushoz kell mennem,...

Endokrinológushoz kell mennem, de túlsúlyom van. Fog kezelni?

Figyelt kérdés

...vagy megmondja, tessék 20kg-ot fogyni, aztán majd beszélünk!

Elvileg terhességhez kicsit magas a TSH-m, de amúgy határértéken belül van. (3,5)

A ciklusom is hoszabb kicsit, de rendszeres, mióta metformint szedek.

Kivizsgálásra lenne szükségem, de úgy félek...

Volt már rossz tapsztalatom. Egyszer PCOS miatt a körzeti nőgyógyász elküldött a nőgyógyászati endokrinológiára, de semmit nem néztek, csak UH volt. A szakvélemény meg egy az egybe az ultrahangos lelet szövege volt és elküldtek.

Akkor nem érdekelt túlzottan a dolog, de most babát szeretnénk.

2013. okt. 3. 13:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Volt olyan doki, aki annyit mondott, hogy ha akarok, le tudok fogyni, aztán szélnek eresztett. És találtam olyat is, aki végighallgatott, végigolvasta a leleteim és diétás tanácsadást is kaptam, de ez magán hely volt. Mégis azt mondom, hogy megérte, mert ha a másik dokira hallgatok még ma sem vagyok anyuka, és főleg nem egészséges, és nem fogyok le. Megváltozott tőle az életem, hogy igazi segítséget kaptam. Ajánlom szeretettel: MensMentis Egészségcentrum www.mensmentis.hu
2013. okt. 3. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:

ha csak ennyit csinál, állj fel és keress másikat.

nekem is fogynom kellett, mikor először voltam endokrinológusnál, de nem cseszett le. A merckformin mellé kezelésként diéta és mozgás kell, mi szépen megbeszéltünk mindent, hogy hogy csináljam. Háromhavonta mennem kellett, nézte a súlyomat, és ellenőrzött megint mindent (vérvétel, uh, stb)

előtte évekig vártunk babára, nála 10 hónap kezelés után pozitív lett a tesztem :)

Ui: ez a tsh tényleg magas, persze lehetsz terhes ezzel is, de kezelni kell

2013. okt. 3. 13:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Alapjáraton nem kéne félni az endodokitól, fontos hogy olyan orvost válassz, akiben 100%megbízol! Ha meg elküld, akkor egy tahó.

Megkérdezhetem, hogyha most mész először endokrinológushoz a Metet ki írta fel? Mert írod hogy elküldtek. :(

2013. okt. 3. 14:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Belgyógyász-diabetológustól kaptam elsőként, aztán csak simán háziorvos írja ki nekem.

A diabetes rendelésre nem járok vissza, az az orvos nincs már ott. Sőt, úgy tudom PCOS-val nem is fogadnak, csak ha cukorbeteg lennék.

2013. okt. 3. 17:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia kedves kérdező!

Mintha rólam írtál volna...:)

Nekem is van túlsúlyom. Átestem már megalázó vizsgálatokon, sokszor nem vettek kutyába sem és nem nagyon foglalkoztak velem, pedig már 34 éves múltam. A TSH értékemre pedig mindig azt mondta a nőgyógyász, hogy teljesen jó. Több, mint 2 éve próbálkozunk sikertelenül. :(

Februártól járok egy endokrinológushoz maszekba. Nem kell megijedni, nem fog fogyókúrára fogni, igaz elmondja, hogy rendszeres testmozgás javasolt, majd elküld terheléses cukor, inzulin és hormon vérvételre a ciklusod 3. és 21. napján. Majd amikor meglesz az eredmény, megállapítja mi lehet a probléma és megfelelően kezelni fogja.

Nálam egyedül a TSH érték volt elenyészően magas, vagyis a pajzs mirigyem picit alul működött. A cukrom, inzulinom és a többi hormon értékem megfelelő volt. Nekem a kezdetektől rendszertelen a ciklusom és megállapították még, hogy progreszteron hiányom is van. Az TSH értékem májusban 3,36 volt. A doktornő elkezdte velem szedetni a Letrox50-et napi 1 szemet.

1 hónap múlva a kontroll vérvételen az értékem lement 1,43-ra, továbbra is szednem kellett az adagom nem változott. Újabb hónap múlva 1,22 lett az értékem, ami már nagyon jónak mondható. 3. hónapja szedem és azóta minden hónapban van vérzésem, igaz sokkal másabb jellegű mint azelőtt, de rendszeresebbnek mondható. Szépen megindult a fogyás is nálam február óta 6 kg adtam le, úgy hogy nem sanyargatom magam, de ahová csak lehet gyalog megyek és a kis kutyámmal is nagyokat sétálok. :)

Jövő héten megyek megint vérvételre, ott majd kiderül, hogy szednem kell-e tovább is a gyógyszert és milyen adagban. Sajna baba még nem sikerült, de érzem, hogy jó úton haladok a célom felé! :)

Ezzel csak azt szerettem volna közölni, hogy fel a fejjel, nyugodtan fordulj szakemberhez. Bízz benne és tuti segíteni fog. :) Ha van kérdésed nyugodtan írj priviben is! :) Sok sikert a babásodáshoz!!! :)

Bocsi, hogy picit hosszúra sikerültem :)

"K"

2013. okt. 4. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!