21. napi progeszteron 48.1 nmol/L, ez jonak szamit?
Figyelt kérdés
Referenciaertek 38 internet szerint, csak kivancsi lennek, hogy a 48 eleg-e egy terhesseg megtartasahoz, 3 vetelesem volt.2013. aug. 28. 18:22
1/10 anonim válasza:
Sajnos nem tudok értékelhető választ adni, mert én is ebben a cipőben járok. Nekem 27,9 volt az érték, a nőgyógyászom és az endokrinológus is azt mondta, hogy jó, mert azt mutatja, hogy volt peteérés. De én arra voltam kíváncsi, hogy ilyen értékkel megmaradna-e a baba. Nekem is volt két vetélésem. De erről nem nyilatkoztak. Kisvárosi kórház, egy db endodoki rengeteg emberre. Sajna nem értenek hozzá eléggé, szerintem. Én, ha összejön a baba, kiíratok magamnak Utrogesztánt, ha nem ír, szerzek máshonnan. Ja, az én papíromon még referencia érték sem volt.Én is várom a válaszokat!
2/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, önmagában az, hogy mondjuk a 21. napon jó a progi, a terhesség megtartása szempontjából nem mond semmit. Annyit mutat esetleg, hogy volt peteérés. A progeszteron azonban egyik napról a másikra leeshet, és akkor a kezdődő terhesség is abbamarad. Ezért célszerű kétnaponta nézetni, mert az többet elárulhat arról van-e ilyen gond. Én inzulinrezisztens vagyok, ami az egyik leggyakoribb meddőségi ok, és nekem az endokrinológus azt mondta, hogy a magas inzulin tönkreteszi a sárgatestet, ezáltal vetélést okoz. A fentiek miatt ő nem is javasolt egyébként progi szint nézést, mert az szerinte nem árul el semmit. Nektek különben nézték a cukor és inzulin értékeiteket cukorterhelés során? Nem biztos, hogy ilyen problémátok van, de azért nem ártana csekkolni.
3/10 anonim válasza:
Így van, ez jó progi szint ahhoz, hogy lássuk, hogy volt peteérésed.
Viszont nem releváns az infó ahhoz, h tudjuk, hogy a terhesség folyamán hogy alakul a progi szint. Az hirtelen tud változni, szóval a későbbiekben többször kell ismételni a szint nézést terhesség esetén.
Amúgy ha három vetélésed volt, akkor annak gondolom utána néztek, hogy a progi hogy alakul. Bztos fogsz kapni pótlást, úgyhogy elviekben ha figyelnek rád, az nem okozhat vetélést.
4/10 A kérdező kommentje:
Orvosom terhessegek alatt egyaltalan nem nezte a progeszteron szintet, legkozelebb potlast ad, azt mondta, de nem lesz NALA legkozelebb. Az inzulint, pajzsmirigyet kikonyorogtem, azok rendben vannak. Koszonom a valaszokat.
2013. aug. 30. 00:34
5/10 anonim válasza:
A TSH-d ugye 2 alatti lett? Illetve az éhgyomri inzulinod 5 alatti? A 120 perces inzulinod meg nem lehet magasabb mint az éhgyomri 5x-se, de max 25, illetve a terhelt cukrod nem eshet az éhgyomri alá. Csak azért írom le ezeket, mert ha nőgyógyász értékelte az eredményeket, akkor hajlamos lehet félreértelmezni. Endokrinológus körökben viszont ezeket veszik alapul. Szóval ha ilyen az eredményed, akkor tényleg jó, ha nem, akkor keress egy endodokit.
6/10 A kérdező kommentje:
Haaat, akkor ezek szerint nem jo? Itt vannak az ertekeim:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
2013. aug. 30. 12:29
7/10 anonim válasza:
A TSH, cukor jó. Az éhgyomri inzulinod egy nagyon picit magas. Én a Mesmentisbe járok Pesten, és ott az 5-öst mondják max. értéknek éhgyomrinál. Talán ennyi még komoly problémákat azért nem okozna, lehet, hogy gyógyszert sem adnának rá, de diétázni nem lenne rossz ötlet. Esetleg, ha pesti vagy, keresd fel őket, hátha mondanak valami okosat. Mondjuk nem ártott volna 60 perces cukrot és inzulint is nézetni még, akkor teljesebb lenne a kép.
8/10 anonim válasza:
Ha a huszonegyedik napi progeszteron 21 és 63 (ng/ml)között van, akkor mondható jónak -
9/10 anonim válasza:
Vagyis a fenti érték nagyon jónak számít -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!