Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Volt, hogy valakinek missed...

Volt, hogy valakinek missed ab műtéttől elzáródott a petevezetéke? Ha igen, akkor ez hogy lehetséges?

Figyelt kérdés
2013. aug. 26. 17:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem eü. küretem volt, és rá 5 hónappal csinálták az átjárhatóságit. Mindkét oldalam átjárható.

Én még ilyenről nem is hallottam amit írsz, bár sajnos bármi előfordulhat...

2013. aug. 26. 17:29
 2/6 anonim ***** válasza:

nekem nem volt műtétem, "csak" simán vetélésem. Fél évvel később volt a hsg-m, ott kiderült, hogy mindkét vezeték elzáródott. A doki sem tudta, hogy mitől van, de van ilyen is, sajnos.

Az egyik ismerősöm mondta, hogy neki meg a vetélés (műtétes befejezéssel) után automatikusan meg akarták csinálni az átjárhatóságit pár hónap múlva.

2013. aug. 26. 17:33
 3/6 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Első átjárhatósági vizsgálatkor mindkét petevezetőm átjárható volt.

Utána spontán vetélés, majd missed ab. A műtétet követő héten begyulladt a méhem, de úgy, hogy járni is alig tudtam a fájdalomtól, a vizsgálóban akkorát sikítottam a fájdalomtól, amikor a doki működött, hogy kihallatszott a váróba. Pedig nem vagyok egy jajgatós típus. Kaptam gyógyszereket, elmúlt. Egy év múlva lapar, méhtükrözés és átjárhatósági így három az egyben, és az egyik oldalon megnyithatatlanul el volt záródva a petevezetőm.

Sem előtte, sem utána nem volt nőgyógyászati problémám.

Nem tudok más okot elképzelni, mint ezt.

2013. aug. 26. 20:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Hű, ez nem jó hír, mert már csak egy prtevezetékem van, és most volt missed ab-om.
2013. aug. 26. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem egyelőre ne aggódj, mert az a ritkább eset, amikor szövődmény van. Sok embernél nem okoz gondot. Nyilván ahol gyulladás lép fel, ott érthető.

Amúgy én is ezen aggódtam, meg azon, hogy esetleg megsérül a méhszáj, de reménykedem, hogy nem lesz gond a későbbiekben. Mondják, hogy abortusz után lehet, hogy az embernek nem lehet gyereke, és technikailag gyakorlatilag nálunk is erről van szó, csak más okból történt.

De belátom, hogy ha meg nem csinálják meg, és bent marad valami, attól még nagyobb baj lehet, és még könnyebb meddővé válni.

Szóval szerintem reménykedjünk.

2013. aug. 27. 21:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Szorítsunk egymásnak :)
2013. aug. 28. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!