Prolaktincsökkentés természetes módon?
Szia!
A magas prolaktin nem játék. Hosszú távon az agyalapi mirigy megszokja, hogy nagy mértékben termeli ezt a hormont, és később is ezt fogja csinálni. Ennek pedig meddőségi következményei lehetnek.
Nekem agyalapi mirigy daganat okozza a magas prolaktint, amit leginkább gyógyszerrel lehet eltüntetni.
Szóval én átgondolnám a helyedben. Állítólag a helyes táplálkozás sokat segít.
A gyógyszer egyébként 1-2 hónap alatt leviszi a szintet szinte nullára, utána nem is kell szedni.
Ha viszont babát akartok, ne feledd, a magas prolaktin vetélést okozhat!!
Lehetnek visszafordíthatatlan meddőségi következmények ezek?
És lehetséges, hogy ezért olyan fájdalmas a menstruációm és szúr sokat a petefészkem?
Szia!
A magas prolaktin szint nem kor függvénye. Meggátolja a peteérést, ezzel a többi hormonod is borul, és akkor már sokkal nehezebb kezelni. Jó lenne tisztázni, mitől magas.
És itt most rólad van szó, a te egészségedről, nem hiszem hogy a párodnak kellene eldöntenie, szedj-e gyógyszert vagy sem. Ha az orvos azt mondja kell gyógyszer, akkor szedd be.
Gyógyszertárban kérhetsz gyógynövény készítményeket, amik valamennyire csökkenthetik a prolaktin szintet, de kontrollra akkor is vissza kellene menni a dokihoz, és ha nem válik be, akkor gyógyszer és kész, ha jót akarsz magadnak.
Szia!
Osztom a véleményét az első hozzászólónak, a magas prolaktin nem játék!! Persze kontárkodni lehet mindenféle természetes kotyvalékkal... de azért a hormonrendszer annál egy kicsit összetettebb, minthogy 2 gyógyteától helyre álljon. Hidd el tudom miről beszélek és jót akarok nekem volt Prolaktinómám és rengeteg kínzó tünetem. Szóval én a helyedben inkább felkeresnék egy Endokrinológust és megfelelően kezeltetném magam, hidd el jót akarok! Ha bármilyen kérdésed van ebben a témában szívesen segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!