Okozhat-e szerintetek a lisztérzékenység meddőséget? Ha igen kinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Igen, okozhat. Bőrbetegség is mutathatja, ebből is tudják diagnosztizálni, sokaknál hasmenés nem is jelentkezik. Nekem évekig voltak kiütéseim és durva ekcémám, mégse gondoltak rá. 6 év után jelentkezett csak hasmenés! Akkor kénytelen volt a doki a végére járni és kiderült a lisztérzékenység. Azóta az ekcémám is tökéletesen rendbe jött.
De: igen, van ismerősöm, akinél nagyon nehezen jött a baba, valószínűleg az akkor még fel nem ismert lisztérzékenysége miatt.
Nekem okozott pajzsmirigy gyulladást, vashiányt és természetesen felszívódási zavart.
igen, okozhat, én is tudok ilyen esetről. Tulajdonképpen az IR/PCOS hátterében is állhat lisztérzékenység, szóval akinek nem jön be a gyógyszeres/160gr CH-s kezelés, ott gyanakodni kell rá.
Egyébként magánúton hogy/hol lehet ilyen vizsgálatot elvégeztetni?
Van egy lisztérzékenységet vizsgáló teszt is, a gyógyszertárban lehet venni. Elég húzós az ára.
Én lisztérzékeny vagyok, első próbálkozásra jött a baba, viszont a húgom is az, nekik 10 év után sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!