Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Van olyan itt aki PCO-s és...

Van olyan itt aki PCO-s és mégis sikerült teherbe esnie gyógyszer és gond nélkül? Akinek nem sikerült milyen gyógyszert szedett és mennyi idő után sikerült teherbe esnie?

Figyelt kérdés

2012. aug. 14. 18:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem az első gyógyszer nélkül sikerült, viszont nagyon problémás volt a terhességem, majdnem elveszítettem. Végül koraszülés lett, de semmi baja nincs a nagyobbik fiamnak.

Szülés után annyira megborult minden, hogy 2,5 év kellett, mire sikerült a kistesót összehozni. Tartottam a hármas kezelést.

Gyógyszert szedtem vele a 24. hétig, problémamentes terhesség, szülés időre.

Annyit mondanék azoknak, akik a kezelés nélkül próbálkoznak, hogy nagy a kockázat, ha nincs kezelve az inzulinrezisztencia. Ugyanis a rengeteg inzulin a petefészkek működését akadályozza és ugye azt biológia óráról tudjuk, hogy az első 12 hétben a petefészkek látják el hormonokkal a babát, így ha nem megfelelően működnek a petefészkek, probléma léphet fel. Mint nálam is.

2 fiús boldog pcos anyuka

2012. aug. 15. 11:45
 12/16 anonim válasza:
Nekem 6 hónapos cypromixes kúra után második hónapban sikerült a baba, semmi gond nem volt. (nekem IR nélküli pcom van) Most tervezzük a másodikat, a hormonjaim rakoncátlankodtak, de két havi méhpempő kapszula teljesen rendbe hozta az LH/FSH arányomat, de a biztonság kedvéért most fogom kezdeni a clostyt rásegítésnek (mert kissé türelmetlen vagyok, de gondolom minden babára vágyó nő így van ezzel:)
2012. aug. 15. 17:53
 13/16 A kérdező kommentje:

Szóval, nekem 1,5 éve mondta a doki egy kimaradt menszesz után, hogy sok ciszta van a petefészkembe, és ha majd babát szeretnék, lehetnek gondok, de egy kis gyógyszerrel megoldjuk. azóta egyszer sem volt gondom hogy elmaradt vagy ilyesmi. A menstruációm minden hónapban rendesen megjön, ugyanúgy zajlik, különbség nincs. Fél évhez képest fogytam 6 kgot, most 179 cm magas és 78 kg vagyok. Elég ideális a testsúlyom. A menstruációm az elmul hónapokban igy jött meg:

Május 17

Június 15

Július 15

Augusztus 15

Minden menszesz előtt van egy ici pici barnázásom, de persze nem folt hanem a wc papíron. A menszeszem első 2 napja elég görcsös, szval fájdalom csillapító kell. Amúgy mindig 5 napig tart kb. Szval mi a véleményetek? Más PCOS is van így? Vagy ettől eltérően lehet gond még?

2012. aug. 15. 19:46
 14/16 anonim ***** válasza:
En is PCOS-vagyok sajnos.Nekem a mensim minden honapban megjon 1-2 nap elteressel es mindig 5 napig tart.Mi mar lassan egy eve probalkozunk a babaval,eddig sikertelenul :( Kulfoldre koltoztem szoval most itt kell keresnem egy jo nogyogyaszt aki kezelesbe veszi a cisztaimat.Nagyon remenykedunk hogy minel hamarabb jon a varva vart kisbaba.Sok sikert kivanok a sorstarsaknak!!!
2012. aug. 15. 21:42
 15/16 anonim válasza:
Ami még nagyon fontos, hogy találni kell egy jó nőgyógyászt, de a legjobb ha felkeresed a meddőségi központot, ott elvégzik az összes hormonvizsgálatot és inzulinrezisztencia vizsgálatot amelyek a pco esetén szükségesek. Az eredmények tükrében fogják a kezeléseket javasolni neked. Egyébként nekem is viszonylag rendszeres a menstruációm ritkán maradt ki egy két hónapot. Előtte én is barnázgattam és utána is. Ez a progreszteronhiányra is utalhat ami szinte lehetetlenné teszi a teherbeesést ha nincs kezelve. De még számos egyéni oka lehet amely a fenti vizsgálatokból egyértelműen kiderül. Ha babát szeretnél nem éri meg halogatni a dolgot, mert még így sem könnyű mindenkinek teherbe esni.
2012. aug. 15. 22:46
 16/16 Keldaa válasza:

Sziasztok!

Én Meforal 850 mg ot szedek 1 honapja de elötte is szedtem kb 4 honapig igaz meg jött a menszim szerintem pé-m is volt de sajna nem jött még a baba nagyon el vagyok keseredve igaz még csak egy honapja szedem de teljesen ki vagyok bukva mindenkinek van már gyereke az ismeröseim közül tesvéremnek és annyira depis vagyok föleg mostanába hogy azt el sem hiszi nekem senki már nem tudom mit tegyek ki szeretném probálni a barátcserje kapszulát hátha azzal jobb esélyem lesz de már kezdek megint bele fáradni olyan jó olyasni hogy soknak sikerül de már ez sem ad nekem eröt .( eddig mindig ez adott hogy olvasgattam teljesen ki vagyok gratula nektek akinek sikerült remélem egyszer nekem is fog nagyon szeretnék legalább 1 babát :(((((((((

2012. aug. 22. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!