Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » PCOS és kisbaba. Reménykedhete...

PCOS és kisbaba. Reménykedhetek még?

Figyelt kérdés
Régebben nyitottam már egy másik témát, akkor az arról szólt, hogy kisbabát vártam, de komplikáció adódott, ciszta volt a méhemben, és a babám meghalt. Azóta eltelt pár hónap, és én eldöntöttem, hogy utána járok a dolgoknak, így a debreceni klinika szülész és nőgyógyász centrumába időpontot kértem nőgyógyászati endokrin vizsgálatra. március 27-én voltam először, csináltak két pontos terheléses cukor, és inzulin vizsgálatot. A cukrom kifogástalan, jobb mint a normál súlyú embereknek, viszont (túlsúlyos vagyok, 120 kg) az inzulin szintem már 0 perckor is 29, 6, ami a megengedett fölött van jóval. 120 perc után 36, 8. Szóval inzulin rezisztencia! Csináltak még hüvelyi ultrahang vizsgálatot, mind két petefészkem nagyon sok apró meg nem repedt tüszőt tartalmaz, ami egy idő után cisztává alakul. Menstruációm jó ideje nincs. A méhnyálkahártyám nagyon vastag, 12 mm, vaskos. A kezelőorvosom kiírta a merckformin tablettát, valamint elküldött hormon vizsgálatra. Azt is mondta, hogy nagyon nagy valószínűséggel PCOS! És még azt is mondta, hogy a méhnyálkahártya vaskossága miatt biopsziát kell csinálni, hogy kizárják a méhnyálkahártya daganatot. Elmagyarázta azt is, hogy ezt a biopsziát általában olyan nőknél nem szokták alkalmazni akik még nem szültek gyereket, mert benne van a dologban a meddőség kockázata is. Na erről én hallani sem akartam, kértem, hogy találjon ki más módszert, mert a párommal nagyon vágyunk kisbabára. Ezért, kérésemre írt fel provera tablettát, ami menstruációt idéz elő, amikor lezajlott a menstruációm, megint ultrahang és ha semmit sem változik a méhnyálkahártya állapota, akkor elkerülhetetlen lesz a biopszia, amitől nagyon rettegek. És még valami. . . . Így utólag már értem, hogy miért halt meg a kisbabám. Azon is csodálkozom, hogy egyáltalán meg tudott fogadni, ilyen egészségi állapot mellett. Mindenesetre az életemet megváltoztattam, diétázom, sportolok, és szedem a merckformin tablettát, és hiszek benne, hogy lesz eredménye. A következő ultrahangtól viszont tényleg nagyon félek. Ha van vagy volt hasonló tapasztalatotok szívesen venném, mind a biopsziával, mind a I. R-rel, PCOS-sel kapcsolatban.

2012. máj. 14. 16:55
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást. Én nemrég kezdtem a 160 CH diétát, és bevallom nagyon nehéznek tűnt az elején, mert én a fogyókúrám alatt soha sem éheztem, csak úgy választottam össze a dolgokat, hogy egészséges, tápláló, legyen, de bőséges. Néha ettem hizlalóbb dolgokat is, mint pl csülök pörkölt, de amit ott megettem, testedzéssel letornáztam. Ez a fajta váltás nagyon drasztikusnak tűnt az elején, de most már kezdek hozzászokni és kezdem megszeretni. Az édességgel nekem soha sem volt gondol, mert nem igazán szeretem, egyedül a fagylaltot imádom nagyon, de most azt is hanyagolom. Remélem tényleg lesz változás, és a hajhullás is és a szőrösödés is elmúlik, amit még + a csomagban kaptam. És igen nagyon hosszú lesz az a két hét. Remélem a ciklusom nekem is rendbe fog jönni, mert mostanában csak álomnak tűnik ez az egész.
2012. máj. 15. 15:06
 12/24 molyza válasza:
Nekem is rendszertelen volt a menzeszem, PCOS-t állapítottak meg, bár az inzulinszint és a hormonjaim is rendben voltak...Szóval én cickafarkfű és palástfű teát ittam. Az első hónap végén meg is jött, de utána semmi. Ittam még két hónapig, plusz Premenset szedtem, és 2-3 hónap múlva megfogant a kisbabánk, és most 33 hetesek vagyunk, lassan kibújik:) szóval szerintem ki lehet próbálni ezeket a természetes gyógymódokat is. Nekem kiírták a Norculotot, de még jó, hogy előtte utána olvasgattam, és találtam egy olyat, hogy előtte érdemes tesztelni, mert vetélést okoz. Addigra persze már túl voltam egy-két teszten, de azért megcsináltam. És hálás vagyok Istennek, mert bizony akkor már ott volt a baba, és baj is lehetett volna...Ezt csak úgy leírtam:) Szóval kitartás, és remélem minden rendben, kíváncsi vagyok,hogy alakultak a dolgok!!!
2012. jún. 4. 14:30
 13/24 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Ma voltam orvosnál, a hormonjaim kifogástalanok, pedig meg voltam róla győződve, hogy teljesen fől vannak borulva, és mondjuk túl sok a férfi hormon a szervezetemben,mert egyre jobban szőrösödöm, amit nagyon nehezen tudok elviselni. DE tényleg kifogástalanok. Az ultrahangon ismét ciszta fedezhető fel. Én is szivesen kipróbálnám a cickafarkfű teát és a palástfüvet, csak félek, hogy a ciszta miatt nem lesz e rossz hatással a szervezetemre, vagy a cisztára. Kérlek ha tudsz ebben segíts nekem, mert filléres dolog, és sokan mondták már, hogy nagyon sokat segít és a baba is hamarosan megérkezik a használat után. Előre is köszönöm a segítséget.

2012. jún. 5. 18:36
 14/24 anonim ***** válasza:

Én is pcos vagyok, mégis kipróbáltam a cicka+palást kombinációt. Nekünk volt előtte inszeminációnk, ugyanazt a hatást éreztem a teáktól, mint a hormonkezeléstől. Az első hónapban sikerült, így 2,5 év után megfogant a második fiunk :)

Úgy gondolom, hogy ezek a teák, mivel teljesen természetesek, nem fognak bajt okozni.

32hkm

2012. jún. 5. 20:16
 15/24 molyza válasza:

Szerintem is nyugodtan próbáld ki őket, bajt nem okozhatnak:) Annyi, hogy ha megfogan a baba, úgy tudom, már azért nem javallott inni. Amikor a nőgyoszi először gyógyszert akart írni, mondtam neki, hogy nem kell, és előbb ilyesmikkel próbálkoznék. Benne volt a dologban:) Annyi hogy a két tea mellé ajánlotta még a Premenset. És azt is szedtem. Azt hiszem, én eleinte csak cickafarkot ittam, mivel nem volt menzeszem, így nem tudtam volna a palást és cicka kombinációt úgy csinálni, ahogy elvileg kellene (mensi előtt ez, mensi után az...ennek olvass utána,már nem emlékszem pontosan), de aztán reggelente egyiket ittam, esténként a másikat, csak egy-egy bögrével. Meg annyi, hogy én az elején egy adag angyalgyökeret is ittam,az ilyen kis zacsiban van, az sem drága, nem is túl fincsi, amíg el nem fogyott, aztán meg néha-néha bazsalikom teát is (a sima bazsalikom, mint fűszer). Amikor azt is meguntam, marad csak a cicka meg a palást, a premenssel. Mire a Premens végére értem (azt hiszem az három havi volt, de nem tuti), addigra meg volt a baba:D SZóval olvass utána a neten, fórumokon érdemes, természetesen találhatsz negatív véleményt is, de miről nem?:) Vagy ha egy bioboltban találsz egy hozzáértőt, ő is tud ám segíteni:) Ja és én nem filteres, hanem füves teákat ittam, bár nem tudom, ez számít e:) Ja meg egy ideig vénusz cseppeztem is:)

[link]

itt egy link, itt találsz egy két infót, de ennél sokkal többet is lelhetsz, csak olvasgass:) Egy próbát megérnek ezek:) Na meg nem tudom, ki mennyire vallásos, mi azok vagyunk, és a kis Férjemmel sokat imádkoztunk, hogy ha a jó Isten szeretné, akkor adjon nekünk egy kisbabát. Ha már másba belevetjük a reménységünket, akkor Istenbe is lehet:)

sok sikert, írj, hogy mi volt:)

2012. jún. 6. 11:26
 16/24 A kérdező kommentje:

A párom holnap hoz cickafark füvet, és palást füvet is. Mást egyelőre nem merem, mert elvileg szednem kell a proverát azért, hogy legyen mensim. Felvetődött bennem, hogy a mercforminra ugye nincs rossz hatása?

mert azt muszáj szednem. Na mindegy, egy próbát mindenképpen megér, lehet hogy provera nélkül is helyre áll a vérzésem és nem lenne mindegy hogy milyen módon. Szóval kipróbálom. köszi a segítséget. :)

2012. jún. 6. 22:35
 17/24 molyza válasza:
azt nem tudom, hogy van e hatása valamire, de nem hiszem, hiszen ez csak természetes dolog. AMiket szedsz, azok gondolom nem annyira:S én inkább az olyanoktól szoktam félni, még a terhesvitamint se szívesen szedem:S na remélem minden jól alakul:D
2012. jún. 7. 13:32
 18/24 A kérdező kommentje:
Képzeljétek csajok, valami csodálatos, felfoghatatlan dolog történt velem! Ma reggel Csináltam pozitív tesztet. Soron kívül fogadott az orvos, mivel az előző vetélés miatt veszélyeztetett terhes leszek, meg az orvos szerint is csoda, mivel nem igazán van menstruációm. Szóval bementem, megvizsgált, és már most látszik egy ici- pici petezsákocska. Persze ez még nem jelent semmit, a doktor úr szerint ne éljem még bele magam, de nekem már ez is öröm, mert nagyon féltem attól, hogy nem lehetek ismét terhes. Most már tudom, hogy lehetséges. A doktor úr szerint 5 hetes terhes vagyok, az utolsó menstruációm 3 hete múlt el, gyógyszerrel hoztuk elő. Ez azt jelenti, hogy akkor volt peteérésem amikor nem is menstruáltam. Szerintem ez is csoda. . . .
2012. jún. 21. 08:23
 19/24 anonim ***** válasza:

Gratulálok! :)

Kaptál valamilyen gyógyszert? Gondolok itt Duphaston vagy Utrogestanra. Szeded a metet, ugye? Mit mondott a dokid, hogy meddig szedd?

33hkm

2012. jún. 21. 09:46
 20/24 Hanni26 válasza:
Ez nagyon jó hír!!!!! :)Gratulálok! Kívánom, hogy minden ilyen csodásan alakuljon!
2012. jún. 21. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!