Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mennyit vártatok az első baba...

Mennyit vártatok az első baba után az újabb lombikkal?

Figyelt kérdés
Mindenképpen szeretnénk egy második babát

dec. 26. 22:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A kislányunk 1-1,5 éves kora között volt, amikor újra belevágtunk.
dec. 26. 23:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt rengeteg egyéni tényező befolyásolja.

- Császár volt vagy természetes szülés? Császárnál ha jól tudom minimum 1,5 évet javasolnak az újabb terhesség előtt, szerintem ilyen esetben lombikot nem is csinálnak hamarabb.

- Meddig szoptat valaki? Ameddig szoptatsz nem csinálnak beültetést. Szoptatás abbahagyása után ha jól tudom 3 hónapot kell várni.

- Lehetséges-e a spontán terhesség? Én a 2. beültetés előtt spontán lettem végül terhes (pedig inszeminációt se csináltak,rögtön lombikra küldtek 27 évesen, mert "csak" endometriózisom, adenomiózisom, Hashimotom és 40 napos ciklusaim voltak). Ha lombikkal sikerült volna csak akkor is másodikkal először spontán próbálkoznánk aztán mennénk/megyünk majd vissza a fagyasztott embriókért .

- Mennyi idős valaki. Nyilván 40 felett már nem sokat gondolkodhat az ember, de 30 évesen dönthet úgy,hogy 4-5 évnél kisebb korkülönbséget nem vállal.

Mi személy szerint az első baba 14 hónapos korában kezdünk spontán próbálkozni, mert 2 évnél kisebb korkülönbséget nem szerettünk volna. Ha 1 év alatt nem jön össze akkor megyünk a fagyasztott embriókért (3db van egyenként fagyasztva), új stimulációt már nem vállalunk 2. babáért.

dec. 26. 23:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Császárom volt. 8 hónapos volt a fiunk, mikor a következő lombikra mentünk. De nálunk nem sikerült a tesó.
dec. 27. 01:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy kettes írta több tényezős a dolog. Nekem császárom volt, mert a méhszájon volt a placenta. Komplikáció volt és a szülés után a kezelőorvos, illetve pár hónappal később a klinikán is az orvos azt mondta minimum 2 évet várni kell. Ott a protokol alapból egy év egy szülés után.

Ezer meg egy dolog befolyásolja.

dec. 27. 08:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

2 evvel mentem vissza de a vizsgalatnal kozoltek h terhes vagyok.

Igy nem kellett masik lombik

dec. 27. 09:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
#1 Nem tartozik szorosan a kérdéshez; de nálunk újabb 6 lombik sem hozott sikert (a kislányom is a 6-ból fogant); pedig azt hittük, hogy meglett a tuti recept a problémáinkra. Hiába csináltunk mindent ugyan úgy, majd másként; hiába volt sok, és szép embriónk, nem sikerültek a beültetések. Végül feladtuk, és néhány hónap elteltével spontán terhes lettem, összesen 12 év spontán sikertelenség után; így végül mégis két gyermekes család lettünk.
dec. 27. 09:49
 7/10 anonim ***** válasza:

3.beültetésre sikerült a kislányom.

Másfél éves volt amikor mentünk Fet-re (totál elhittem hogy sikerülni fog , hát nem)

2 éves volt mikor új stimut kezdtünk, nem sikerült.

Utána volt még egy stimu nem sikerült.

A nyarat végig pihentem

Októberben újabb stimu, jó nagy szívás volt, 34 petesejtet szívtak le , hát nem volt könnyű a felépülés egy 3 éves mellett, saját felelősségre megcsinálták a beültetést, 13 hetes vagyok, sikerült.

December elején töltötte kislányom a 3-at

dec. 27. 22:04
 8/10 anonim ***** válasza:
8%
Biztos, hogy nem vállalnék 2 gyereket lombikkal. Ha nagyon akarnék, akkor maximum egyet és örülnék annak, hogy 1 összejött. Telhetetlenségnek gondolom, ha valaki még kettőt akar így, meg is érdemli, ha utána autista lesz vagy más betegséggel születik. Örüljön annak, ha lett 1 egészséges gyereke.
dec. 28. 15:47
 9/10 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó. Mindenkinek joga van hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz vele.
dec. 28. 16:45
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, ha valakinek lombikkal lehet babája miért ne vállalhatna 2+ gyereket akár, miért csak 1-et érdemelne meg? ugyanolyan egészséges baba mint a természetes úton fogant💁‍♀️
dec. 28. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!