Van itt olyan, akinek az orvosok véleménye ellenére is sikerült?

Figyelt kérdés

35 éves férfi vagyok. Volt egy házasságom, ahol terveztünk gyereket. 4 évig próbálkoztunk, semmi sem történt. Rendesen együtt voltunk, mindent számoltunk a végén már. Elmentem orvoshoz és az jött eredménynek, hogy nagyon kevés százalékban vagyok nemzőképes. Voltam kb 6 orvosnál, egyik azt mondta, hogy lehetséges, mivel 1nek kell betalálnia. Kiderult, hogy genetikai probléma miatt lehet. Ekkor abbahagytuk a próbálkozást. Később más miatt tönkre ment a házasság, ennek 2 éve. 1.5 évig egyedül éltem. 5 hónapja ismertem meg a jelenlegi párom, akivel minden stimmel, együtt élünk, megbeszéltük, hogy szeretnénk gyermeket is. Mivel mind ketten elég idősek vagyunk és megengedhetjük magunknak, felelősségteljes döntés volt. Elmeséltem neki a problémám, úgy voltunk vele, ha nem sikerül, akkor március környékén elmegyünk lombikra. 2 hete terhes a párom. Azóta sem igazán fogtam fel.

Volt akinek így sikerült? Lehet a kapcsolat minősége miatt nem jött össze? Vagy mi lehet az oka ?

dec. 9. 13:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nőt ismerek, akinek azt mondták, hogy nem lehet gyereke. Három van neki....
dec. 9. 13:26
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Van amikor csak a 2 félnek nem jön össze,mert mindkét fél problémás, de másik partnerrel egyből sikerül.
dec. 9. 13:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van ismerősöm, akit orvosilag meddonek nyilvánítottak. Két gyereke van. Mindkettő az övé, az előzmények miatt csináltattak apasagi tesztet
dec. 9. 13:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is nőt ismerek olyat, akinek nem jött össze a baba, betegség miatt lombikot is csak donor petesejttel csináltak nekik külföldön, így lett az első baba. Most terhes a másodikkal spontán 😀
dec. 9. 14:08
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket, akkor nem egyedi eset. Apaságin nem gondolkodtam, valamiért meg sem fordul a fejemben. Plusz nem is tudnám ezt hogy megkérdezni a páromtól.

Furcsa mindenesetre. Az orvosok nem találtak semmit, a vége az lett, hogy kromoszóma hiba miatt van ez. Ami amúgy az internet alapján nem is lehetséges. Az én problémám szerint vetélés lehetséges, amennyiben a kromoszoma eltérés történik. Nekem két kromoszóma össze van csúszva. A számok azonban valósak, körülbelül 2-3 százezer volt 6 ml-ben.

dec. 9. 14:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
3. vagyok. Náluk a nő ajánlotta fel a lehetőséget - a férfi volt hivatalosan meddő. Már a terhesség alatt megcsinálták
dec. 9. 14:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Koszi a tájékoztatást. :)
dec. 9. 14:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A régi szomszédaink 10+ évig próbálkoztak, lombik lombik hátán, belföldön, külföldön.

A férfinak kevés és lassú volt a "hadserege" a nőnek sem volt minden rendben az eredményeivel.

Elváltak.

Az új párjaikkal mind a kettőnek lett saját gyereke.

A nővel még találkoztam hébe-hóba és nevetve mesélte, hogy "boldogan" hangoztatta a kapcsolatában, hogy tulajdonképpen meddő és a második hónapban megérkezett a cáfolat.

dec. 9. 15:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha a korábbi vizsgálatokon nem konkrétan 0 volt az élő spermiumok száma akkor lehetséges. Tényleg csak egynek kell betalálnia.

Nem a párkapcsolat milyenségen múlhat, hanem az életmódon. Elég annyi hogy most egészségesebben táplálkozol vagy többet mozogsz vagy valamilyen vitamint szedsz és lehet máris jobb eredményt produkálsz.

dec. 9. 21:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk mindkét oldalon volt probléma, ez egy év után derült ki, amikor kivizsgáltattuk magunkat. Férjemnek 600 ezer megfelelő minőségű mozgó spermája volt (20 millió kellene optimális esetben), kontroll után is ugyanennyi.

Lombikot javasoltak, de nem vállaltuk. Először szerettük volna helyre tenni az eredményeinket. Nálam miómák akadályozták a teherbeesést, férjemnél herevisszér. Végül semmilyen kezelésre nem került sor, mert 4 év után spontán terhes lettem.

Szerintem a leírás alapján az előző pároddal azért nem jött össze a baba, mert nála is lehetett valami gond, max nem találták meg az orvosok sem. A mostanival meg összejött mert nála nem volt. Ahol a pár mindkét tagja érintett meddőségben, ugye ott a legnehezebb.

dec. 9. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!