Miért van az, hogy a tojásfehérje szerű nyák mindig csak pé előtt kb 5 nappal van, mire megreped a tüsző, addigra nincs?
Lehet, hogy ez az oka, hogy nem tudok teherbe esni?
Kb 5 nappal hamarabb mindig van, de mire megnő a tüsző, addigra rendszerint elmúlik. (Mindig érzem mikor van ovu)
Nekem kereken 1 héttel elötte van.
Ennek ellenére mind a 3 terhességem az első 3 hónapon belül megfogant.
A méhnyaknyák teljesen változó, kinek hány nappal jelenik meg az ovuláció előtt. Valakinek 1 héttel, valakinek 2 nappal.
Önmagában nem megbízható a nyák figyelése. Kell mellé valami mást is figyelni. Az sem elegendő sajnos, hogy érzed az ovulációd. Valaki napokkal az ovuláció előtt vagy után érzi, hogy akkor van ovulációja, pedig sajnos nem akkor van.
"Lehet, hogy ez az oka, hogy nem tudok teherbe esni?" Nem, önmagában a nyák időpontja nem jelent semmit.
Ha kevesebb, mint 1 éve próbálkoztok a babával: semmi sincs még veszve, egyszerűen várni kell. Igen, tudom, hogy nehéz, hidd el. De a terhességre 20-25% esély van, ha eltaláljátok a ciklusban az ovulációt! Az nagyon kevés, gondolj bele. 1 éven belül az egészséges, 35 év alatti pároknak 80% az esélye a teherbeesésre.
Ha viszont valaki nem egészséges, vagy valaki nem tud teherbe esni, annak ezer oka lehet. Látatlanban lehetetlen megtippelni.
Lehet hormonális gond, prolaktin gond, pajzsmirigy gond, mellékvese gond, lehet szervi gond, petevezeték elzáródás, bármi gyulladás a teljes testedben, ciszta, vagy akár PCOS, olykor petefészek kimerülés, lehet oka a túlsúly vagy alultápláltság, erős vitamin hiány (pl. D-vitamin), beágyazódási zavar, nem is sorolom tovább, mert csak megijesztelek...
Az esetek körülbelül harmadában a férjnél van eleve a gond, harmadában a feleségnél, harmadában sajnos mindkettőnél.
A kérdés az, mióta próbálkoztok. Ha már több, mint 1 éve, akkor irány az orvos, nem érdemes tovább várni, húzni az időt. Sok vizsgálat kell, hogy megtalálják, mi a gond, miért nem esel teherbe. A férfi vizsgálatokkal kell kezdeni. Lehet, hogy csak kis gond van valamelyikőtöknél, és gyorsan lehet orvosolni!
Bocsi hosszú lett a komment, folytatom. Az sem elegendő sajnos, hogy érzed az ovulációd. Valaki napokkal az ovuláció előtt vagy után érzi, hogy akkor van ovulációja, pedig sajnos nem akkor van.
Hiába érzed, hogy van ovulációd, lehet, hogy sajnos rossz időpontban érzed.
Az is lehet, hogy tényleg jó időpontban érezted, de mégsem sikerült megrepednie a tüszőnek. Vagy a petesejt minősége nem jó stb. Sajnos látatlanban nem lehet tudni.
Honnan tudod, hogy meg is repedt a tüsző? Csak orvos látja ultrahangon, vagy te nézed magadnak folyamatos reggeli hőmérőzéssel. De az sajnos nem jelent semmit, hogy te érzed, hogy ovulációd van, nagy az esélye, hogy nem is akkor van.
Amit te tudsz tenni: ha 1 éve próbálkoztok minimum, irány az orvos (ha 35 év feletti vagy, akkor 6 hónap sikertelenség után).
Ha kevesebb, mint 1 éve próbálkoztok, akkor érdemes valahogyan ténylegesen követned az ovulációdat, például hőmérőzés.
Ha együtt vagytok 2 naponta, akkor pedig biztosan nem maradtok le az ovulációdról.
UH-val már volt követve, és pontosan érzem az ovut.
Illetve voltam már így terhes, de missed ab lett.
Továbbá a missed ab óta több, mint egy év telt el.
Szóval, jah... É be vagyunk jelentkezve, csak 4 hónap, mire bejut az ember...
Ne aggódj, ha neked 5 nappal előtte van nyák, az nem gond. Ha nincs terhesség, akkor nem ez a gond.
Egyébként kérdező, itt mindenki tisztelettel szóltam hozzád, több hosszú kommentet kaptál. Tudod, mennyi idő ezt begépelni?
Te pedig meg sem köszönted, egyiküknek sem? Sokkal több választ kaptál, mint maga ac kérdésed.
Olyan információkat vársz el, hogy tudjunk rólad, amit meg sem említettél?
Ezen az oldalon rengeteg nőnek sajnos fogalma sincs róla, hogyan működik a női test, ezért mindig le kell írni az alapokat. Hidd el, ha évek óta írsz itt válaszokat, durva, hogy miket olvas az ember.
Hidd el, tudom, miről beszélek, sajnos. Én is évek óta benne vagyok, több veszteséggel, már meddőségiben kezelve, pontosan tudom, hány hónapot kell várni egy meddőségi első konzultációs időponthoz.
Kérlek tisztelettel fordulj azok felé, akik segíteni próbálnak.
Ahogy írták már az előzőek, önnmagában a nyák nem elegendő információ, valakinek 1 héttel előbb jelentkezik, valakinek 1 nappal előtte. Teljesen változó. Nem mérvadó, önmagában nem értelmezhető.
Jól csinálod a nyák vizsgálatot? Naponta háromszor kell vizsgálnj, nem a bugyin nézve, hanem az ujjakat használva. Sajnos a nyákot sem jól nézik vagy értelmezik sokan. Nem a mennyiség, hanem az állaga a fontos.
Muszáj mindig az alapokkal kezdeni, hidd el, idegesítőnek tűnhetnek a kérdések, de azért kérdezzük, mert keveset írtál sajnos.
Nézd, itt veled együtt (max) 2 kommentelő volt, te írtál litániát 😅
Azért nem fejtettem ki, mert a legtöbb részlettel tisztában vagyok és a kérdés szempontjából totál lényegtelen... ezzel a "hány % esély van a terhességre" dologgal amúgy nem vagyok előbbre, hát gondolod, hogy 2 hónap sikertelenség után nézegeti valaki, hogy mi van a lába között?
Az első válasz valóban hasznos, igen, valami ilyesmire vagyok kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!