Kinek milyen élmény volt a röntgenes petevezeték átjárhatósági vizsgálat - HSG?
Ma reggel voltam és nekem valami borzalmas volt.
Rettegtem is fáztam is reszkettem is. Az orvos és asszisztens stílusa sem volt a legszívmelengetőbb.
Azt gondoltam, hogy normál nőgyógyis székbe fekszem bele ahol a lábaimat fel tudom rakni, de csak a sima röntgenes tepsi volt.
Az orvos két "orvos gyakornokkal? " jött, az egyik csinálta a dolgokat.
Elsőre sajnos nem jól helyezték fel a katétert és a kontrasztanyag kifolyt. Már a kacsa felhelyezésénél potyogni kezdtek a könnyeim, mert nem finomkodott a lány. A katéter felhelyezése nem volt vészes, de a sóoldat és a kontrasztanyag benyomása borzalmas volt. Nem sikerült elsőre a vizsgálat mert nagyon sok kifolyt, így kiszedték a katétert és az egészet kezdték előlről.
Másodjára sokkal rosszabb volt, mikor az összes folyadék ott volt ahol kellett legyen.
Zokogva, remegő lábakkal másztam le az ágyról.
Eléggé megviselt és azóta azzal ostorozom magam, ha ezt ilyen nehezen bírtam mit csinálok ha szülésre kerül a sor?
Azt gondoltam eddig, hogy jól bírom a fájdalmat. Mensinél sem szokott gondot okozni a görcsölés, de ez olyan idegen és hirtelen érzés volt..
Nem tartottak bent, ahogy végeztek öltöztem és jöhettem el.
Szerencsére az átjárhatóságihoz nem tudok hozzászólni, mert 2x is megúsztam az utolsó pillanatban, de nyugi, a szülés teljesen más. Onnantól, hogy terhes vagy, minden szükséges rosszat könnyebb kibírni. Meg úgy sincs mas választásod. A gyerek valahogy ki fog jönni, akkor is, ha meggondolod magad közben 🤣
Amúgy nekem is szörnyű élmény volt egy műtét, ahol később szültem. Szülésnél mégis tök normális volt mindenki.
Ne ostorozd magad, hős vagy, hogy túl vagy rajta! Az embertelen orvosi "ellátást" inkább nem kommentálom, nagyon sajnálom, hogy ezen kellett keresztül menned.
Ne legyen rá soha többé szükség, de ha valaha újra átjárhatóságira kéne menned, vagy itt olvassa bárki, aki most tervezi, akkor menjetek inkább Hycosy ultrahangosra, az pár perc, sokkal kevésbé fáj. Tudom, nagyon drága, mert csak magánban lehet. De inkább, mint a megaláztatás és ez a bánásmód, nekem konkrétan a meddőségiben az orvosom mondta, hogy nehogy hsg-re menjek, csakis magánban intézzem...
Nekem is nagyon rossz élmény volt. Külföldön éltem akkor, és ott csinálták. Közben mondjuk nem fájt, csak kicsit kellemetlen volt, de amikor felálltam az ágyról...! Órákig rosszul voltam. Életem egyik legpocsékabb élménye.
A szüléssel viszont nem lehet összehasonlítani. Az is fájdalmas, de annak legalább van eredménye, ami hihetetlen erőt tud adni.
Azta... Ebbe a hónapba esedékes nálam is, eddig se volt kedvem hozzá, ezek után végképp nem tudom, mit csináljak. A hátam közepére se kívánom, de ha nem megyek, ott lesz mindig, hogy nem tettem meg mindent, hogy legyen kistesó
Magánorvoshoz járok, ő hycosy-t csinálna
Amúgy a szülés tényleg más. Mikor a karodba tartod a babát, minden rosszat elfelejtesz 🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!