Hogyan megy mostanában a meddőségi kezelés, hogy kell elkezdeni? Kell-e valamilyen "beutaló"? Melyik intézetet, orvost ajánljátok? Vannak-e olyan vizsgálatok, amiket ugyan nem muszáj, de időt spórolok, ha megcsináljuk?
Semmi nem kell, csak telefonálsz és kérsz időpontot.
Róbertet nem ismerem.
Ha eldöntöttétek, hogy ígyis-úgyis meddőségi központ akkor nem érdemes szerintem semmit előre csináltatni, mert ott megcsinálják ingyen. Talán a petevezeték-átjáhatósági, de az meg ha véletlenül rögtön lombik valami miatt akkor nem is kell (és a legfájdalmasabb vizsgálat az egész procedúra alatt). Meg talán endometriózis után érdemes kutatni (főleg ha van tünet is), meddő nők 50%-nál ez (is) a probléma.
Én a kaposvári meddőségit jó szívvel ajánlom ha elérhető közelségben laksz.
Letelt nálatok az egy év, én nem húznám az időt az otthoni vagy sikerül vagy nem megoldásokkal( gondolok itt a méhpempőre meg a hasonlókra)
Kérdezz utána ismerősöktől, neten, melyik intézménynek milyen a híre, és oda kérj időpontot. Én először a legközelebbibe jártam, a pécsibe és nem voltam elragadtatva tőlük. Egy ismerős ajánlotta a kaposvárit. Ég és föld a különbség. Nem mindegy, hogy bánnak veled emberként ebben az amúgy is érzékeny, nehéz időkben.
Sokára van időpont de ha bekerülsz , felgyorsulnak az események. Mi tavaly júniusban voltunk az első konzultáción. Pont akkor jött meg így elintézték a 3. napi vérvételt, az általános labort nekem és a férjemnek. A 21. napi vérvételkor volt inzulinrezisztencia vizsgálat, sperma vizsgálat és nálam rákszűrés meg egyéb szűrések. Utána elmentem a következő ciklusban magán úton petevezeték átjárhatóságira és augusztus elejèn már meg volt az első inszem. Utána szeptember, november és január eleje. Sajnos egyik sem sikerült. Majd februárban kezdtük az első lombikot, március elején leszívás, beültetés. Nem sokára szülök. Tehát ha azt nézem akkor kb 8 hónap alatt sikerült.
Az a lényeg, hogy egy jó orvost és intézetet sikerüljön találni. Ahova ha bekerülsz akkor menjen gyorsan és figyeljenek oda rád. Mert szerintem sokszor lelkileg megterhelőbb mint fizikailag. Van akinek fizikailag is. Nem mindegy hogy beszélnek veled. Kivizsgálnak e rendesen.
Az meg hogy valami eredmény határérték az nem jó.
Kitartást kívánok és kérj minél előbb időpontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!