Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Merckformin szedése mellett...

Merckformin szedése mellett változnia kellene az IR eredményemnek?

Figyelt kérdés
10 hónapja volt egy terheléses vizsgálatom ott 2,93 volt a homa index eredményem így 1000-es Merckformint írtak fel a meddőségi kp.-ba. Azóta szedtem rendszeresen esténként. Most intézményváltás miatt újra elküldtek és ugyanúgy 2,92 lett az eredményem. Nem igazán értem ezt, nem kellett volna javulnia így az eredménynek?

okt. 8. 22:24
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mi lenne a normál testtömeg ilyen magasággal? Az utolsó mondatodat elengedem a fülem mellett, mert gondolom nem estél át ilyenen. Nyilván azért kezdték el kivizsgálni.
okt. 9. 11:57
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
De, képzeld el átestem ilyenen, meddőségibe járok, 3 kémiai terhességem volt. De mondjuk nekem alap, hogy mielőtt gyerekvállalásba kezdek, azokat a dolgokat, amik rajtam múlnak, megteszem.
okt. 9. 12:00
 13/18 A kérdező kommentje:

Ilyen türelemmel és segítőkészséggel te inkább ne vállalj gyermeket. Hú borzasztó rosszindulatú vagy. Szegénykét előre sajnálom ha vele is ilyen okoskodó stílusban fogsz viselkedni.

És nem gondolnám hogy kövér vagyok, 100 féle vizsgálaton voltunk már, próbáltam mindenre odafigyelni.. mivel semelyik orvos nem adott pontos tájékoztatást azthittem elég a gyógyszer+ enyhe diéta. Honnan kellett volna tudnom hogy sajnos ez nem lesz elég. Mindent megtettem én is hidd el. Ez nehéz helyzet mindenkinek nem illik ezzel a témával kapcsolatban így viselkedni.. egy kérdést tettem fel mert nem tudtam rá a választ, arra való az oldal hogy amit nem tudsz, tudakozz róla. Nem a flegma válaszokért.. ha nem tetszik a kérdésem, késztesd magad arra hogy továbblépj ne bunkóskodj alatta.

okt. 9. 12:26
 14/18 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagy kövér, csak túlsúlyos. És bocsi, de nehéz elképzelnem azt, hogy az orvos felírta a gyógyszert és nem mondott semmit az eredményedről. A 120 perces cukor 7,8 felett kóros, prediabetest jelez, a tiéd 9 feletti. 11-től már cukorbetegség.
okt. 9. 12:44
 15/18 A kérdező kommentje:
Az eredményre sem tért ki így, de a diétára értettem azt a mondatot, hogy milyen szinten diétázzak. Annyi választ kaptam, hogy szedjek mercformint és igyak sokat.. (többek közt ezért is volt az intézményváltás) Apróbb dolgokra odafigyeltem mint pl a kávéból elhagytam a cukrot vagy ilyesmik. De teljes étrendet nem tudtam hogy tartani kell a gyógyszer mellett is, azt gondoltam elég segítség lesz maga a gyógyszer. A mostani intézményben pedig még nem volt kiértékelő kontroll, várjuk a többi eredményt is.
okt. 9. 13:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Keresd fel az endocare rendelőt. Ott segíteni fognak.
okt. 9. 17:58
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
A súlyod szerintem egyeltalàn nem vészes. Nem feltétlenül ettől függ, hogy mennyire rossz az eredmény. Nekünk a 8.hèten ment el a baba. Általában genetikai rendellenesség miatt van ez a 8.hèten. IR miatt inkább szerintem max nincs peteérés, vagy már eleve nem fejlődik az embrió. De ez ugyanúgy lehet akkor is, ha a sperma nem megfelelő minőségű. Kitartás 😊
okt. 9. 20:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Mindenképp kezdj el diétázni, kapásból hagyj el minden cukros dolgot, válts édesítőre. A lisztes dolgokat is mellőzni kéne, helyette van rengeteg alternatíva, amit használhatsz. Nem kell örökké salátán meg csirkemellen élni, nagyon sok alternatíva van köretre, tésza is belefér, de csak a durum.. Rengeteg cikk van eről a neten, illetve Facebook csoportok. Az eleje nagyon nehéz, míg kitapasztalod mi a jó neked, de utána már hozzászoksz, meg ha érzed a jótékony hatásait akkor már nem is lesz számodra teher. Bevallom neked őszintén, hogy nekem 2. tipusú diabom van, de pont nyárba esett, mikor kiderült és elkezdtem diétázni. Hát igen lecsúszott néha egy fagyi, egy süti... Ennek ellenére augusztusban tökéletesek lettek az eredményeim, az orvosom nem hitt a szemének... Én azt vallom, hogy olykor belefér bűnözni, de életvitelszerűen át kell állni egy olyan étrendre, ami nekünk jó és ahhoz tartani magad... Ja és én is Merckformin 1000mg szedek! Nekem is kettő vetélésem volt, a napokban derült hogy a genetikán sem lett jó egy eredményem, amiatt mehettek el a magzatok.. Plusz a magas cukor sem tesz jót...
okt. 25. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!