Most akkor pcos-em is van/volt vagy nincs?
Nehezen estem teherbe, lombikkal sikerült csak. Viszont még mindig foglalkoztat a kérdés, hogy pcos-em is volt, ami nehezítette ezt, vagy sem. Férfi oldalon is volt probléma, sőt doki szerint inkább ott volt a nagyobb gond.
Amikor kérdeztem az orvost, hogy akkor most nekem pcos-em van-e, nem adott egyértelmű választ leterelte a témát, olyanról kezdett beszélni, hogy ő már látott tök vékony pcos csajt meg kövér pcos-t is, ebből nem lehet következtetni...
- annyi biztos, hogy cisztások a petefészkeim, de ugye a "pco" nem egyenlő a "pcos"-sel
- a menzeszem mindig is rendszeres volt, és nem is volt különösebb eltérés, csak annyi, hogy nagyon durván görcsöltem
- sajnos túlsúlyom van
- néha megjelentek sötétebb szőrszálak az államon, de a vérvétel alapján a férfi hormonjaimmal nem volt gond
- egyedül a prolaktin szintem volt kicsit magas
- pajzsmirigyes értékek rendben voltak
- bár orvos nem mondta, nem foglalkozott vele, de én úgy néztem enyhe ir-em volt/van
- amh szintem 5,12 volt
Más releváns infó most nem jut eszembe. Én laikusként azt mondanám enyhe/kezdődő pcos-em volt ezek alapján. De a meddőségi központban ezeket mind látták, tudtak róla, akkor miért nem mondták, főleg ha rá is kérdeztem?
Pcos-nél 3 feltételből kettőnek meg kell lennie
1. Policisztás petefészek
2. Magas androgénszint tünetei vagy laborjelei
3. Oligo- vagy anovuláció.
Mivel véleményem szerint 2 db fekete szőrszál nem tekinthető hyperandrogén tünetmek, így ezek alapján a pcos diagnózisa nálad nem állítható fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!