Férfi meddőség, OLIGOZOOSPERMIA - 200.000/ml - FER14 és/vagy Profertil + vitaminok?
Sziasztok, 40 éves vagyok, van egy 7 éves kislányom. Eddig elég rossz életmódot folytattam, ülő munka (10+ óra volán mögött), rendszertelen és egészségtelen táplálkozás, erre jött még néha egy kis cigaretta is...
Kb 3 éve vettem észre, hogy az ondóm állaga megváltozott, addig normális színű/állagaú/sűrűségű volt, aztán arra lettem figyelmes, hogy mintha vízzé változott volna. Azt hittem ez csak a stresszes életmód miatt alakult ki illetve a sok nem alvás (3-4 óra...), de kb egy év után már kezdtem aggódni, hogy valami nincs rendben. Tavaly voltam először urológusnál, magánrendelőben, persze, 3 vizsgálat után sem tudtunk rátérni a lényegre, hiába mondtam a dokinak, hogy nem olyan az ondó amilyen volt..
Ez tavaly nyáron volt, most jutottam el egy másik dokihoz, aki a leadott minta után megállapította, hogy 200.000/ml a spermaszám, 3-4 jól mozgó spermium látoterenként.
Amikor ezt közölte velem, gyakorlatilag sokkos állapotba kerültem, aztán mondta, hogy az ő véleménye OLIGOZOOSPERMIA - majd kromoszóma és hormonvizsgálatra küldött, illetve Profertilt írt fel.
Minden más "rendben" volt, prosztata, vesék, hólyag...minden.
Utánaolvastam a témában, és azt látom, hogy van itt már téma ezzel kapcsolatban, de szeretném frissíteni illetve a segítségeteket kérni.
Két hónapja elkezdtem 15 év után ismét edzeni, iszom a fehérjéket, glutamint, BCAA-t, EAA-t illetve vitaminokat is. A táplálkozásom 90%-ban rendezett ami azt jelenti, csak csirke/hal húst eszek, rizs/burgonya/zöldségek, tojás és csak olivaolaj...tudom, ez nem változtat meg mindent de ez az első lépés amit magamtól is megtehetek. Jön az izom, szépen lassan formálódik vissza minden, szóval a kémia működik.
A gyógyszeres része....TI, tapasztaltabbak, mit ajánlanátok? Őszintén, amikor a doki egy gyógyszert javasol ami teljesen fizetős azzal szkeptikus vagyok. Itt olvastam, hogy FERTI14/Profertilt/Folandrol/vitaminkúrát csináltak sokan, vagy, hogy ezek összetételeit nagyobb/minőségibb dózisokban.
Koszi előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!