1 éve nem esek teherbe miert lehet ez?
Fiatal nő vagyok a barátommal szeretnénk gyereket. 1 éve védekezés nélkül csináljuk. Én voltam nőgyógyásznál és mondta hogy minden rendben van, volt érett petesejtem is, egészséges vagyok. Mi lehet az oka hogy nem
esek teherbe 1 éve, pedig szinte napi szinten csináljuk?
Jelentkezzetek be meddőségi központba.
Több hónap is lehet, mire kaptok konzultációs időpontot. Utána több hónap maga a kivizsgálás.
Ingyenes maga az ellátás, csak néhány vizsgálat fizetős (például speciális dns vérvétel).
Kb. harmad az esély, hogy a nőnél van a probléma, harmad hogy a férfinél, harmad hogy mindkettőnél.
Sok oka lehet, kell hozzá pár vizsgálat, hogy mi a gond. A harmadik kommentelő már le is írta, sok-sok vizsgálat kell, hogy kiderüljön az ok.
Ha szerencsétek van, akkor a vérvételből rögtön kimutatható lesz a gond, és kis gyógyszerrel kezelni tudják.
Férfinak spermium vizsgálat, vérvétel.
Nőnek ciklus vérvétel, kenetvétel, pajzsmirigy vizsgálat, átjárhatósági, mammográfia stb.
Kitartást!
1-2 alapvizsgálat alapján nem lehet olyat kijelenteni, hogy minden rendben, legfeljebb azzal nincs gond, amit néztek.
Felteszem, még átjárhatósági vizsgálatod sem volt.
1 év után nyugodtan lehet továbblépni, reprodukciós intézetben kérhetsz időpontot.
Ha te voltál dokinál és nálad minden oké, akkor még kérdéses, hogy a pároddal lehet a baj nagy eséllyel?
Mellesleg ő is volt már vizsgálaton?
"pedig szinte napi szinten csináljuk"
Talán pont ez a baj. Nincs idejük megérni a hímivarsejteknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!