A lombikos hormonkezelésnek vannak évtizedek múlva megjelenő mellék/káros hatásai a nőre? Azt olvastam, h mellrákra nagyobb az esély pl...
Figyelt kérdés
márc. 4. 17:29
11/20 anonim válasza:
A röntgenes mellrákszűrés nagyon-nagyon kis eséllyel tényleg okozhat mellrákot, de ez sokkal kisebb kockázat, mintha nem mennél el és későn vennék észre az amúgy tök màstól kialakult mellrákodat. Ha rendesen jársz szűrésre akkor bármilyen eredetű mellrákot időben felfedeznek és nagyon jól kezelhető. És nem csak a röntgenvizsgálat jár sugárterheséssel, eleve van egy természetes háttérsugárzás aminek naponta ki vagyunk téve, ha pedig repülőre ülsz, sokszoros dózist kapsz. Ehhez képest már nem sok egy tüdőszűrés vagy mammográfia.
12/20 anonim válasza:
Ezekkel a lombikos okra vonatkozó vizsgálatokkal mindig az a baj, hogy nem tudni hogy egy-egy dolgot a lombik okoz, vagy maga az az alapbetegség ami miatt lombik szükséges.
Nyilván ha férfi probléma van vagy csak egy elzáródott petevezeték az nem hajlamosít mellrákára, de a legtöbb lombikos küzd pajzsmirigy problémákkal, hormonális problémákkal, endometriózissal, miómával, cisztákkal amik alapból magasabb ösztrogén szinttel járnak, és ugye folyamatosan jelen vannak nem csak egy-egy kezelés alkalmával.
13/20 anonim válasza:
2,6 vagyok. Igen ahogy a többiek is írták. A szűrés kevesebb rizikó,mintha nem megy az ember. Meg ezért is írtam annyi mindentől beteg lehet az ember. Annyira ráfeszülni sem szabad. Ha az ember retteg, hogy ezt vagy az a rákot elkapja nem él igazán. És ezt úgy mondom, hogy apukám rákos volt és nagyon nagy küzdelem volt az orvosok meg ő részéről is, de felépült. Most már 6 éve gyógyult. És szomorú, de arra sincs garancia, hogy holnap nem csap el egy busz. Persze lehet, hogy elkapjuk, mert lombikoztunk, de lehet, hogy nem. Nem tudhatod. Azt vallom az ember figyeljen magára és járjon szűrésekre.
14/20 A kérdező kommentje:
Nálunk a férjem spermaképe volt rossz.
márc. 4. 20:44
15/20 anonim válasza:
Sok lombikom volt, évente járok méhnyak,- és mellrák szűrésre. Utóbbinál az alacsony sugárdózisú, digitálist választom már évek óta. Létezik ilyen, magánúton.
16/20 anonim válasza:
#15, utána kéne néznem, igaz-e, de azt olvastam, már sok éve csak az alacsony sugárterhelésű digitális mammográfia engedélyezett Magyarországon, tehát az állami helyen is ilyen gép kell legyen. (De persze más oka is lehet még, hogy magánba megy valaki, nem azt akarom vitatni, csak megtévesztő lehet ha ezzel reklámozzák magukat.)
17/20 anonim válasza:
Alá is kellett lombiknál írni erről valami papírt, hogy tudomásul veszem a kockázatot.
Úgy tervezem, el fogok járni gyakran vizsgálatra. Mondjuk ideje lesz elkezdeni, most lesz két éve, hogy 2 lombikom volt.
18/20 anonim válasza:
Egy ismerősõm ràkos lett a hormonkeselèstől ès autoimmun betegsège is lett. Pluszban mèg a gyerek sem jött össze.
19/20 anonim válasza:
Én hallottam olyat, hogy igazából ott nagy a kockázat, ahol nem alakult ki terhesség, nem volt hormonális 'ellenhatás', és nem szoptatott.
20/20 A kérdező kommentje:
Nálunk volt terhesség, de nem tudtam szoptatni.
márc. 6. 21:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!