Hogy lehetek pcos, ha látszólag minden jó?
Ahogy az első írja, a pco és a pcos nem ugyanaz. Neked csak ciszták vannak a petefészkeidben, ezért pco. A pcos egy csomó más tünettel is együtt jár.
Az lh teszt amúgy nem mutatja az ovulációt, az lh csúcsot mutat, ami után -ha minden jól működik-, akkor következik be az ovu. De mivel készült hormonpanel, azzal lehet igazolni az ovulációt. Kérhetsz az orvostól mondjuk ultrahangos követést, na ott tutira kiderül, hogy van-e ovuláció.
Amúgy annak, hogy nem esel teherbe ezer meg egy oka lehet, és egy uh meg egy hormonpanel édeskevés ennek kiderítésére.
Köszi a válaszokat!
Amúgy voltam már egy csomó vérvételen, vizsgálaton, illetve már 4 inszemináción, meddőségi központba járunk, tehát nem csak egy uh meg egy hormonpanel volt.
És azt elfelejtettem írni, hogy amh-t is nézettem és az alapján mondták, hogy pcos-em lehet. De nekem ez is tök érthetetlen, mert 5,12 lett, de a papíron a referencia érték meg 0,89-9,85 tehát nekem teljesen középen van a kis színes csíkos jelölésen az értékem.
Ami még nem tiszta nekem, hogy akkor amikor valaki azt mondja hogy cisztái vannak a petefészkén, akkor az ugyan az mint ami nekem van? Csak azért kérdezem, mert anno a nővéremnek is azt mondták cisztás, de neki könnyen összejöttek a gyerekek.
5,12-es amh tényleg pcos-re utal.
A cukor-inzulin értékeid milyenek?
Elvileg csak enyhe inzulin rezisztenciám van.
Glükóz 0 - 5,3
Glükóz 60 - 6,6
Glükóz 120 - 6,2
Inzulin 0 - 11,7
Inzulin 60 - 37,7
Inzulin 120 - 36,9
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!