Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Szerintetek ez így rendben van?

Szerintetek ez így rendben van?

Figyelt kérdés

38 éves vagyok, 10 hónapja próbálkozunk a babával sikertelenül. A férjemnél elvileg rendben van minden. Az én ciklusom szabályos, 27-28 napos. Fél éve ovutesztelek, minden hónapban pozitív. Múlt hónapban voltam a nőgyógyásznál, kb.ezeket mondtam el neki, amiket leírtam, megvizsgált, látott tüszőket. Azt mondta aprók, de érthető, épp csak 3 napja múlt el a vizsgálatkor az utolsó mensim. Ami még fontos lehet, hogy még sosem voltam terhes, kémiai terhességem, vetélésem sem volt soha.

Laparoszkópiás átjárhatósági vizsgálatot javasolt egyből. Tulajdonképp bízom benne, de kicsit félek is, hogy rögtön ilyen beavatkozással kezdene.

Közben ugye a műtét miatt csináltak labort, a tsh-m 4.6 lett. Szóval most kicsit elbizonytalanodtam, nem kellene-e inkább másfelé indulni, mondjuk hormonokat nézetni? Holnap kérek időpontot endokrinológushoz, de magamtól, a dokim egyáltalán nem mondta, hogy kellene.

Fogalmam sincs, mit csináljak, szívesen olvasnék véleményeket.

2023. nov. 22. 17:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
9es nekem is, viszont minden érzéstelenítés, altatás nélkül, nekem nagyon rossz volt, ennyire erős fájdalmat még előtte sosem éreztem, utána rendesen rosszul lettem, alig tudtam összekaparni magam. Az az egy amit még egyszer biztos, hogy nem vállalnék be.
2023. nov. 22. 19:34
 12/20 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ilyenkor nem érzéstelenítenek,altatnak.:( Vagy is akikkel együtt csinálták nálam nem volt senkinél. Nekem görcsölt,feszített,meg utána napközbe. De a szobatársamnak pl semmi nem volt. Változó ahogy hallottam.
2023. nov. 22. 19:43
 13/20 anonim ***** válasza:
82%
Lehet, pedig nálam átjárható is volt, nem értem miért fájt ennyire
2023. nov. 22. 19:48
 14/20 anonim ***** válasza:
93%
A szülés jobban fog fájni. Semmilyen meddőségi beavatkozás nem rosszabb, mint a szülés, és mindenki azért küzd, hogy szülhessen, ehhez pedig ezek a vizsgálatok szükségesek.
2023. nov. 22. 20:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a szülés is fájni fog, de mivel még nem szültem, ezért eddig ez volt a top
2023. nov. 22. 20:15
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Az átjárhatósági vizsgálatra vannak egyszerűbb megoldások is, mint a laparoszkópia. Ha egyéb okból nincs szükség laparoszkópiára, első körben HSG-t vagy ha hajlandó vagy fizetni is érte, akkor HyCoSy-t is lehet csinálni.
2023. nov. 22. 20:18
 17/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ezt én nem értem miért kellene laparoszkópos első körben. Ha az átjárhatóság a kérdés, akkor HSG, vagy van aki HYCOSY-t csináltat, az nem annyira rossz, csak az nem ingyenes. Menjetek meddőségibe szerintem, ott nézetnek mindenféle hormont, stb., csak sok helyen 3 hónap minima a várakozási idő első taliig. Páromnak HSG volt, semmit nem adtak neki, az fájdalmas volt nála, meg volt most nemrég hiszteroszkópia, ott már altatták. Ha teherbeesés probléma van ennyi idősen, akkor ezt sajnos be kell vállalni.
2023. nov. 22. 21:59
 18/20 anonim ***** válasza:
17# Szerintem azért,hogy ha más probléma van azt is lássa egyszerre.
2023. nov. 23. 08:22
 19/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
#18:Erről nem esett szó, de igen, ha pl. endometriózis felmerül, akkor lehet emiatt, nyilván ezt az orvossal kellene tisztázni.
2023. nov. 23. 11:29
 20/20 Annika2 ***** válasza:

Szia!

Nekem enyhe inzulinrezisztenciám van, és az egyik petefészkem policisztás. Volt egy vetélésem 7 hetesen nyáron. Azóta várandós vitaminokat, méhpempőt és folsavat szedek pluszban rendszeresen. Jelenleg 5 hetes várandós vagyok. Szerintem ha minden rendben, próbálj meg megnyugodni, és csak Magaddal törődni. Próbálj kizárni mindent. Nagyon nehéz, de a sok aprónak tűnő dolog biztos meghozza majd az eredményt. Szívből drukkolok!

2023. nov. 25. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!